CARSNEWS
AUTONEWS

Νίκη Hamilton και 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την Mercedes-AMG.

Η Formula 1 επέστρεψε στην Imola έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια και ο Lewis Hamilton συνέχισε να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο για να εξασφαλίσει στην Mercedes-AMG το 7ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στον εαυτό του, 25 βαθμούς που τον φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον δικό του 7ο τίτλο! Ο βρετανός επωφελήθηκε από την διαφορετική στρατηγική σε σύγκριση με τον teammate του, Valtteri Bottas, αλλά και το ξαφνικό Virtual Safety Car και επικράτησε καθολικά στο Emilia Romagna Grand Prix φτάνοντας πρώτος στον τερματισμό χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά σε κανένα σημείο από την στιγμή που “απελευθερώθηκε” στην 1η θέση.

Κατά τα άλλα, το ρεσιτάλ ατυχίας του Bottas συνεχίζεται καθώς για έναν ακόμα αγώνα δεν μπορεί να υπερασπιστεί την pole του Σαββάτου ενώ άτυχος και ταυτόχρονα εξαιρετικά τυχερός ήταν ο Max Verstappen που φλέρταρε με την 2η θέση έχοντας προσπεράσει τον Φιλανδό της Mercedes-AMG αλλά το πίσω δεξί του λάστιχο είχε διαφορετική γνώμη, άφησε την τελευταία του πνοή στην ευθεία πριν την στροφή Villeneuve και έστειλε τον Ολλανδό στην αμμοπαγίδα. Τότε έκανε την εμφάνιση του το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο αγώνας πήρε ξανά φωτιά. Ο George Russell της Williams έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο βαθμό του κάνοντας ένα παιδαριώδες λάθος πίσω από το Safety Car ενώ οι Perez και Kvyat επέλεξαν να μπούνε στα pits και να αντικαταστήσουν τα ελαστικά τους.

Με 6 γύρους να απομένουν, οι οδηγοί της Racing Point και την Alpha Tauri εξαπέλησαν μία επίθεση στους προπορευόμενους εκμεταλλευόμενοι τα φρέσκα super-softs με αποτέλεσμα ο μεν Kvyat να καταλήξει στην 4η θέση απειλώντας τον εξαιρετικό Daniel Ricciardo που έφερε την Renault στην τελευταία θέση του βάθρου και τον Perez να “κολλάει” πίσω από την Ferrari του Charles Leclerc που θα πρέπει να θεωρεί την 5η θέση ως επιτυχία δεδομένης της δυναμικής της Scuderia φέτος. Στην 7η και 8η θέση τερμάτισαν οι Carlos Sainz και Lando Norris της McLaren ενώ 9ος και 10ος ήταν οι οδηγοί της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen (που αν ήταν λίγο τυχερός και έκανε το pit stop του υπό καθεστώς SC και όχι μόλις έναν γύρο νωρίτερα, θα βρισκόταν πιο ψηλά στην κατάταξη) και Antonio Giovinazzi. Αλλά στην τελική, η μέρα, η χρονιά αλλά και ολόκληρη η “υβριδική εποχή” ανήκουν στην Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team που έγραψαν “HIS7ORY”!

The post Νίκη Hamilton και 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την Mercedes-AMG. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Porsche Taycan αποκτά νέα, πισωκίνητη, βασική έκδοση.

cars

Το νέο Range Rover Evoque είναι πολυτελές, υπερσύγχρονο και εξηλεκτρισμένο

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars

Formula 1: Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επιστρέφει – Θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Alpha Tauri

cars

Νέο SYM VF125 EURO 5. Δυνατή πρόταση

cars

Το Ford Bronco είναι εδώ αλλά μπορεί να πάει… παντού!

cars

Ford. Η ηλεκτροκίνηση και στις παραδόσεις παραγγελιών

cars

Ιανουάριος 1964 – Ιανουάριος 2024: 60 χρόνια από την ιστορική νίκη του Mini στο Ράλι Μόντε Κάρλο

cars

Η κοινή μοίρα του Παντελή Παντελίδη, του Mad Clip και του Τζώρτζη Μονογυιού – Τα τρία τροχαία που σόκαραν το πανελλήνιο

cars