CARSNEWS
NEW MODELS

Ντριφτάροντας με επτά κινητήρες και τους 1.400 ίππους της ηλεκτροκίνητης Ford Mustang Mach-E (Video)

Μια αγωνιστικών προδιαγραφών Mustang Mach-Eαποτελεί το τελευταίο «τέκνο» της Ford Performance. Ο λόγος για την εξωπραγματική Mach-E 1400, η οποία εφοδιάζεται με επτά ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 1.400 ίππων.

Για τη δημιουργία του αγωνιστικού πρωτότυπου απαιτήθηκαν περισσότερες από 10.000 εργατοώρες τόσο από την Ford Performance όσο και για την RTR, η οποία εργάστηκε για την υλοποίηση του εν λόγο project.

Με εξαίρεση το πλαίσιο του ηλεκτροκίνητου SUV, το οποίο δέχθηκε τις απαραίτητες ενισχύσεις ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο, όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου εξελίχθηκαν επί της ουσίας από λευκό χαρτί.

Μεταξύ αυτών και οι μπαταρίες νικελίου-μαγγανίου χωρητικότητας 56,8 kWh, οι οποίες ψύχονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Αλλαγές φέρει και το σύστημα πέδησης, με τα δισκόφρενα να φέρουν την υπογραφή της Brembo και το υδραυλικό χειρόφρενο να είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός drift car.

Πέρα από τις εμφανείς αναβαθμίσεις στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αξίζει να σημειωθεί ότι το μπροστινό καπό είναι κατασκευασμένες από οργανικές ίνες ενισχυμένες με συνθετικά υλικά, μια επιλογή που πραγματοποιήθηκε για ερευνητικούς σκοπούς.

Άλλωστε μία από τις αποστολές της Ford Mustang Mach-E των 1.400 ίππων και των 3.118 Nm ροπής, είναι η δοκιμή διάφορων εξαρτημάτων που προορίζονται για τα αγωνιστικά τετράτροχα της Ford που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του NASCAR.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σπάνια Ford Mustang γλίτωσε από του… δάσους τα δόντια

cars

To νέο ψηφιακό υπερόπλο της Mitsubishi

cars

Boris Johnson: «Θα προστατευθεί η Nissan Βρετανίας μετά το “Brexit”»

cars

Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)

cars

FIAT Tipo: Αναβαθμισμένος εξοπλισμός, 5ετής εργοστασιακή εγγύηση και τιμή έκπληξη!

cars

Ποια τεχνολογία αυτοκινήτου έχει σώσει 15.000 ζωές;

cars

Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video)

cars

To νέο Opel Mokka X κάνει τη σχεδιαστική έκπληξη

cars

Ένα BMW i8 κατάσχεται μέσω… facebook

cars