CARSNEWS
F1 & RACES

Οι δικηγόροι του Μάσα δίνουν στη FIA και τη F1 έναν ακόμη μήνα για να ερευνήσουν το «crashgate»

Οι δικηγόροι του Φελίπε Μάσα θα δώσουν έναν ακόμη μήνα διορία στη FIA και τη F1, στην προσπάθειά του Βραζιλιάνου να αποδείξει ότι υπήρχε συνωμοσία εναντίον του το 2008.

Ο Φελίπε Μάσα δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές του για τα όσα έγιναν τη σεζόν του 2008 στη Formula 1. Ούτε μπλοφάρει ούτε θέλει να ξεχάσει τι συνέβη πριν από 15 χρόνια σε εκείνο το «ηφαιστειακό» γκραν πρι της Σιγκαπούρης που τελικά, πιστεύει ότι του κόστισε τον τίτλο. 

Θυμίζουμε πως στον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ στη Σιγκαπούρη, ο Νέλσον Πικέ Τζ, έριξε σκόπιμα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων την Renault του στον τοίχο, μετά από τετακέ, επιτρέποντας στον ομόσταυλό του, Φερνάντο Αλόνσο, να κάνει ένα «δωρεάν» pit stop πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, ο Ισπανός παρέμεινε επικεφαλής και αργότερα κέρδισε τον αγώνα. 

Στο σχέδιο συμμετείχε ο Πικέ, ο αρχιμηχανικός Πατ Σαιμοντς και ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας Φλάβιο Μπριατόρε. Ο τελευταίος αποκλείστηκε επ’ αόριστον από τη Formula 1, όμως το 2013 του επέτρεψαν να επιστρέψει. Η ποινή της Renault, ήταν αρχικά διετής αποκλεισμός αλλά αργότερα της δόθηκε αναστολή. 

Αλλά το παράπονό του προέρχεται από το γεγονός ότι ο Μπέρνι Έκλεστοουν πρόσφατα αναγνώρισε ότι αυτός και ο Μαξ Μόσλεϊ (τότε πρόεδρος της FIA) γνώριζαν την είχε τι γίνει πριν από το τέλος εκείνης της σεζόν. 

©Scuderia Ferrari/ Φελίπε Μάσα

Αυτή τη στιγμή ο Μάσα έστειλε μια επίσημη επιστολή πριν από μερικούς μήνες με προθεσμία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ότι το ανώτατο ομοσπονδιακό όργανο δεν ήθελε να απαντήσει, έτσι οι δικηγόροι του απείλησαν να οδηγήσουν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας και να πάει το θέμα στο αστικό δικαστήριο χωριστό από το αθλητικό δικαστήριο που διέπει διαφορές αυτού του τύπου. 

Προηγουμένως, δίνουν νέα προθεσμία ενός μήνα στο ανώτατο όργανο, αφού θα διενεργούσε «εσωτερική έρευνα», σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος για την υπόθεση του Βραζιλιάνου, Μπερνάρντο Βιάνα.

Η Aston Martin θα αλλάξει όνομα τον επόμενο χρόνο

«Η FIA και η FOM ολοκληρώνουν εσωτερικές έρευνες και ζήτησαν μία τελευταία επέκταση του χρονικού περιθωρίου που έχουμε δώσει. Από τις 12 Οκτωβρίου, το deadline να μεταφερθεί στις 15 Νοεμβρίου. Συμφωνήσαμε, διότι αν οι νέες διοικήσεις αντιμετωπίσουν το ζήτημα καλή τη πιστεί, θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα που φτάσαμε εμείς και τόσοι άλλοι ανά τον κόσμο. Θα θέλαμε να μάθουμε ποια είναι η θέση της νέας διοίκησης της Formula 1 στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και την αδικία έναντι του Φελίπε Μάσα», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του Μάσα.

Related Articles

Summer Break στην F1: Τι είναι το καλοκαιρινό διάλειμμα και πώς θεσμοθετήθηκε

cars

Formula 1: Η Alfa Romeo ντύθηκε για την περίσταση

cars

O Schumacher θα οδηγήσει στο FP1 του Νίρμπουργκρινγκ!

cars

Oscar Piastri: McLaren driver extends contract with Formula 1 team until end of 2026

cars

Red Bull Showrun by ALUMIL: Οι κορυφαίες επιδόσεις της F1 συναντούν την καινοτομία της ελληνικής πολυεθνικής 

cars

Παραλίγο τραγωδία στην Formula 1 – Δείτε το video

cars

F1: Θρίαμβος Red Bull και Πέρεζ

cars

F1 GP Βελγίου: Pole #93 για Hamilton!

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars