CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Ερντογάν δώρισε στον βασιλιά και τον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας δύο τουρκικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Δευτέρα την Τζέντα για την επίσημη επίσκεψή του στο πλαίσιο περιοδείας, που περιλαμβάνει το Κατάρ και τα ΗΑΕ, για την ενίσχυση των περιφερειακών δεσμών.

Στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ και άλλοι αξιωματούχοι, υποδέχθηκαν τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Τζέντα. Ο Ερντογάν συνοδεύονταν από μέλη του υπουργικού του συμβουλίου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν οδήγησε ένα τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικό όχημα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του συνοδηγού, μετά τις επίσημες συνομιλίες που είχαν οι δύο τους στο παλάτι al-Salam στην Τζέντα τη Δευτέρα, όπως ανέφερε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου.

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους δύο ηγέτες να βγαίνουν από το παλάτι πριν φύγουν με ένα από τα δύο οχήματα που ο Ερντογάν δώρισε στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

🇹🇷Turkish President Erdogan in 🇸🇦Saudi Arabia

Turkish President Recep Tayyip Erdogan gifts Turkiye’s first domestically produced electric car ‘Togg’ to Saudi Arabian Crown Prince Mohammed bin Salman

Two leaders examined the Togg in the courtyard of the Al-Salam Royal Palace in… pic.twitter.com/2ybw5gukL6

— Anadolu English (@anadoluagency) July 18, 2023

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Ερντογάν είχαν επίσημες συνομιλίες που αφορούσαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ηγέτες επέβλεψαν την υπογραφή πολλών διμερών συμφωνιών που καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η άμυνα και οι επενδύσεις.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνια κατανόησης για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας – της αμυντικής βιομηχανίας, της έρευνας και ανάπτυξης – των άμεσων επενδύσεων και των μέσων ενημέρωσης, εκτός από την υπογραφή δύο συμβάσεων της Σαουδικής Αραβίας με την τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar, ανέφερε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA) και μετέδωσε το alarabiya.net.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα από τα πολλά προσοδοφόρα συμβόλαια που εξασφάλισε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την προβληματική οικονομία της Τουρκίας, καθώς η Άγκυρα αποκομίζει τα οφέλη της πρόσφατης διπλωματικής προσπάθειάς του να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τις αραβικές δυνάμεις του Κόλπου.

TAGS

Related Articles

Jeep Wrangler. Γυρίζει τον κόσμο

cars

Καλοκαιρινή Προσφορά στα πρατήρια Shell: Ταξίδεψε παντού με τη δική σου Ducati

cars

Νέο Ford Kuga. Πλήρως διαφοροποιημένο και με πολλές επιλογές σε όλα τα επίπεδα

cars

Hλεκτρικά αυτοκίνητα. Με ταξική διάχυση!

cars

Mini Pacesetter. Απόδειξη ο εξηλεκτρισμός ταιριάζει στο JCW.

cars

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας και τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο

cars

Η εισαγγελική πρόταση ήταν προκλητική, λέει ο Λύτρας για υπόθεση της 12χρονης στον Κιολωνό

cars

Jaguar C-Type. Αυτή γάτα έχει τουλάχιστον 2 ζωές.

cars

Fiat Professional Doblo Cargo CNG. Αρωγός του επαγγελματία

cars