CARSNEWS
AUTONEWS

Jaguar C-Type. Αυτή γάτα έχει τουλάχιστον 2 ζωές.

Η C-Type θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά της Jaguar έχοντας κερδίσει τις 24 ώρες του Le Mans τόσο το 1951 όσο και το 1953 αλλά έχοντας σημειώσει επιτυχίες στα Mille Miglia, τις 12 ώρες του Reims και σε άλλες εθνικές ή διεθνείς διοργανώσεις. Η C-Type αποτελεί το έργο του Malcolm Sayer, ο οποίος συνέχισε σχεδιάζοντας κατά τη διάρκεια της καριέρας του την E-Type, την XJ13 και την XJS και η Jaguar χαρίζει στο εμβληματικό αγωνιστικό της δεύτερη ζωή με τη μορφή μίας continuation έκδοσης που θα δει 8 “νέες” C-Type να περνούν από την γραμμή παραγωγής για διακεκριμένους πελάτες της αγγλικής μάρκας.

Η C-Type Continuation θα είναι χειροποίητη και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου που κατέκτησε τη νίκη στο Le Mans το 1953. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3,4 λίτρων που “αναπνέει” χάρη στα 3 καρμπιρατέρ της Weber για να παράγει κάτι περισσότερο από 220 ίππους. Με το βάρος να μην υπερβαίνει τα 965 κιλά, το σπριντ στα 100 km/h απαιτεί περί τα 8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 240 km/h αλλά δεν είναι τα απόλυτα νούμερα αυτά που έχουν σημασία σε τέτοιου είδους μοντέλα. Να σημειώσουμε επίσης ότι η C-Type Continuation θα εξοπλίζεται με δισκόφρενα και στους 4 τροχούς, μία εκπληκτική καινοτομία για εκείνη την εποχή, που επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την Dunlop.

Εννοείται δε, ότι η κατασκευή του αυτοκινήτου από την Jaguar Classic στοχεύει στην ακριβή αναπαραγωγή του κλασικού μοντέλου και όχι στην βελτίωση του με σύγχρονη τεχνολογία αν και χάρη στην τεχνολογία 3D scanning, οι 8 τυχεροί θα έχουν την βοήθεια μίας ψηφιακής απεικόνισης κατά την εξατομίκευση της δικής τους C-Type. Για την ιστορία δε, να αναφέρουμε ότι και αυτά τα continuations έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες ιστορικών και θα εξοπλίζονται ανάλογα από το εργοστάσιο.

The post Jaguar C-Type. Αυτή γάτα έχει τουλάχιστον 2 ζωές. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Financial Times: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας

cars

Υγιεινό κέικ με γλυκοπατάτα

cars

40 χρονια Quattro από την Audi. Ηταν η μεγάλη αλλαγή

cars

Η Porsche 911 Turbo S ελαφραίνει και ομορφαίνει με νέα, επίσημα πακέτα!

cars

Νέο Honda Jazz. Σύγχρονο, άνετο και αποκλειστικά υβριδικό!

cars

Χειροπέδες σε 63χρονο που έκλεβε από αμάξια – Πλήθος κοσμημάτων εντοπίστηκε στη κατοχή του

cars

Αυτοκίνητο του 2021 για την Ελλάδα. Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

Νεκρός εντοπίστηκε 56χρονος μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Bury

Ford Mustang Mach 1. Ανατρεπτική σε όλα της

cars