CARSNEWS
NEW MODELS

Πως σχεδίασα τη Maserati MC12! (βίντεο)

Για το συγκεκριμένο σχεδιαστή δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά. Και στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει βίντεό του που μας εξηγεί πως μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες σχεδίασε την πρώτη BMW X5, ή από πού εμπνεύστηκε εκείνη τη διάσημη αεροτομή του Ford Escort Cosworth. Σήμερα είναι η σειρά να μας μιλήσει για τη Maserati MC12, ένα ακόμα ξεχωριστό αυτοκίνητο που φέρει τη σχεδιαστική του υπογραφή.

Η βάση για την MC12 ήταν η Ferrari Enzo. Οι δύο εταιρίες ανήκαν, προφανώς, στο ίδιο γκρουπ, οπότε ήταν λογικό αρκετά στοιχεία να είναι κοινά. Δεν θα έπρεπε όμως με κανένα τρόπο η Maserati να επισκιάσει τη Ferrari. Κάτι που, εν μέρει, ήταν εύκολο, αφού το ένα αυτοκίνητο απευθυνόταν σε κανονικούς οδηγούς, για χρήση σε δρόμο, ενώ το άλλο προοριζόταν για αγώνες.

Η σχεδίαση έγινε με βάση τις ανάγκες του αγωνιστικού αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας αρκετά στοιχεία που του έδιναν μία αρκετά δραματική σιλουέτα, όπως το μακρύ, ανασηκωμένο πίσω μέρος. Όσο για τα 25 αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας, που απαιτούνταν για να πάρει την ομολογκασιόν, αυτά προέκυψαν στη συνέχεια, με τις απαραίτητες μετατροπές.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ίσως δεν υπάρχουν τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως σε άλλα της ίδιας σειράς. Παρόλα αυτά, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν λεπτομέρειες πίσω από την MC12, καθώς και όσοι βρίσκουν συναρπαστική τη διαδικασία του σχεδιασμού, έχουν κάθε λόγο να πατήσουν το play.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι Βρετανοί του DriveTribe διαλύουν μια Alpine A110S

cars

Σκίτσα της Aston martin Vanquish 25 για τα παιδιά στο σπίτι!

cars

2021 Ford GT Heritage Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans του 1966 (βίντεο)

cars

Το αγωνιστικό D.N.A. των Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

cars

Η Tουρκία ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV

cars

Επίσημο: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις επιδοτήσεις της ηλεκτροκίνησης

cars

Το επόμενο VW Passat ίσως είναι πλήρως ηλεκτρικό

cars

Θα δούμε τελικά στην αγορά το αυτοκίνητο της Sony; (Video)

cars

Δείτε πως η Hyundai άλλαξε το σήμα της για την πανδημία

cars