CARSNEWS
AUTONEWS

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με αφετηρία κάτω από την Ακρόπολη και Υπερειδική στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο

Με 41 ημέρες να μας χωρίζουν από την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Οικονόμου, αποκάλυψε ότι, η υπερειδική διαδρομή του φετινού αγώνα θα γίνει στην Πλατεία Νερού, απέναντι από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Η ανακοίνωση έγινε σε απόσταση αναπνοής από το χώρο που θα φιλοξενήσει την υπερειδική διαδρομή, ενώ αποκαλύφθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διοργανωθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Σε μια κίνηση συμβολική, ο ίδιος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, έχοντας νωρίτερα αναφερθεί στην πολύτιμη προσφορά του προκατόχου του αναφορικά με την επιστροφή του αγώνα στο WRC και με το επίπεδο διοργάνωσής του τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Οικονόμου, από το εσωτερικό του πλωτού χώρου εκδηλώσεων «Ploes», όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, αποκάλυψε πως ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα. Όπως ο ίδιος επεσήμανε σχετικά «Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο άνθρωπος που συνδέθηκε με την επαναφορά του εθνικού μας αγώνα στο παγκόσμιο καλεντάρι, προέβη σε μια ανασκόπηση των όσων «έφεραν» το 2021 το Ράλλυ Ακρόπολις και πάλι στο WRC, επισημαίνοντας κατά την ομιλία του πως «η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα, καθώς ολοκληρώνεται ένας όμορφος κύκλος».

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από την πλευρά της, τόνισε «Στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».

Ειδικότερα ως προς τις λεπτομέρειες του αγώνα, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση, που θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν για την πρώτη τους «παράσταση» επί ελληνικού εδάφους, εντός και πέριξ της Πλατείας Νερού.

Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,48 χλμ., θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα 6.300 καθήμενων, αλλά και όλων των φίλων του σπορ που θα βρεθούν στους προκαθορισμένους χώρους θεατών, με ελεύθερη είσοδο. Ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley ή με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το Ακρόπολις θα «ταξιδέψει» για ακόμα μία φορά την εικόνα της Ελλάδας σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις άλλες 14 ειδικές διαδρομές που θα αποτελέσουν το πεδίο δράσης του αγώνα τις επόμενες τρεις ημέρες.

Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, όπως αποκαλύφθηκε και μέσω ψηφιακών γραφημάτων, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του. Μια ιστορική αναδρομή, άλλωστε, επιχειρεί συνολικά φέτος η Οργανωτική Επιτροπή, με ενέργειες που φέρνουν στην επιφάνεια την πορεία του αγώνα στο χρόνο.

Η αρχή έγινε με το Acropolis Rally Hall Of Fame powered by Betsson. O διαγωνισμός που «έτρεξε» μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Ράλλυ Ακρόπολις έδωσε στους φίλους του αγώνα την ευκαιρία να ψηφίσουν τους κορυφαίους στην ιστορία του, αλλά και ανέδειξε 80 τυχερούς που κερδίζουν προσκλήσεις για την Super Special Stage ή συλλεκτικά δώρα. Μεταξύ αυτών, το Λεύκωμα «1953-2023 – 70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις», το οποίο στις 274 σελίδες του φιλοξενεί την ιστορική αναδρομή σε κάθε χρονιά του αγώνα. Ανάλογα, με χρονικό ορίζοντα παρουσίασης τον Νοέμβριο, ο αγώνας θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από τέσσερα ωριαία επεισόδια, με «πρωταγωνιστές» βετεράνους και σύγχρονους αγωνιζόμενους, ανθρώπους της διοργάνωσης, αλλά και θεατές, επιχειρηματίες κ.ά. που έζησαν ή ζουν την πορεία του αγώνα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους πολλοί κυβερνητικοί και περιφερειακοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την είσοδο του πλωτού χώρου εκδηλώσεων «Ploes» στόλισαν με την παρουσία τους η Lancia Stratos που οδηγούσε ο «Σιρόκο» στα τέλη της δεκαετίας του 80 και η επιβλητική Toyota Celica ST205 της Toyota Team Europe, που παραχώρησαν οι κ.κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης -«Jigger» και Μάριος Σταφυλοπάτης, αντίστοιχα.

Related Articles

Smart e-bike. Ο  έξυπνος τρόπος να κυκλοφορείς στην πόλη!!!

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars

Ford Puma ST. Παρουσιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου και όλοι ανυπομονούν

cars

Volvo EX30: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV με μεγάλες δυνατότητες

cars

Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-60 Diesel

cars

Η Peugeot “σκοτώνει” το GTi;

cars

Στις 19 Απριλίου το ηλεκτρικό SUV της Toyota!

cars

Mazda CX-30. Mε 5 αστέρια από τον Euro NCAP

cars

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 19χρονος φοιτητής βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του

Bury