CARSNEWS
NEW MODELS

Σοκ! Αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ (video)

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης “Wings Over Dallas” που έγινε το Σάββατο στο Dallas των ΗΠΑ. Δύο vintage αεροπλάνα που συμμετείχαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πετούσαν σε χαμηλό ύψος, συγκρούστηκαν, έπιασαν φωτιά και έπεσαν με δύναμη στο έδαφος.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στα δύο αεροπλάνα, ωστόσο δημοσιεύματα τονίζουν ότι τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή πολλά από τα συντρίμια κατέληξαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, δίπλα από το σημείο όπου γινόταν η επίδειξη, με αποτέλεσμα να σταματήσει για μερικές ώρες η κυκλοφορία.

Τα δύο αεροπλάνα ήταν ένα μεγάλο B-17 και ένα μικρότερο μονοθέσιο Bell P-63 Kingcobra. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, λίγο πριν τη σύγκρουση το πρώτο βρισκόταν σε χαμηλότερο ύψος, με σταθερή πορεία, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα, από πάνω και αριστερά, το μικρό αεροσκάφος.

Το B-17, το οποίο συνήθως φιλοξενεί πλήρωμα 4-5 ατόμων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εναέριες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εναντίον των Ναζί, ενώ το P-63 Kingcobra ήταν μονοθέσιο μαχητικό αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε την ίδια περίοδο από την Σοβιετική Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε το videο με τη σύγκρουση…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε την χαρισματική Mercedes-Benz GLB 200 163PS 2WD 7G-DCT

cars

Η McLaren 620R είναι ένα αγωνιστικό… δρόμου!

cars

Το εντυπωσιακό Donkervoort D8 GTO-JD70 (Video)

cars

Περί παράνομων σταθμεύσεων και καινών δαιμονίων

cars

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

cars

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για τη Lamborghini το 2019

cars

Προ των πυλών το νέο Dacia Logan

cars

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars

Το μέλλον του VW Scirocco είναι ηλεκτρικό!

cars