CARSNEWS
NEW MODELS

Στα αζήτητα η θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της ιταλικής μαφίας

Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις στις οποίες το ιστορικό ενός αυτοκινήτου καθόρισε το μέλλον του, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία ακόμα και σε τετράτροχα που υπό άλλες συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητα από τους κυνηγούς κεφαλών.

Το ίδιο θα περίμενε να συμβεί και με την θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta μιας και οι αποδεδειγμένοι δεσμοί της με την ιταλική μαφία θα μπορούσε να αποτελέσει το extra κίνητρο για εκείνους που θα ήθελαν να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα ζωντανό κομμάτι της ιταλικής ιστορίας.

Η λευκή Alfa Romeo Alfetta ανήκε στον Francesco Muto. Γνωστός και ως Franco, ο Ιταλός μαφιόζος ανέθεσε τη θωράκιση της μιλανέζικης μπερλίνας στους σπεσιαλίστες της εταιρείας Marazzi, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που εκείνος επιζητούσε.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα τα οποία δέχθηκαν επιπλέον ενίσχυση με plexiglass, οι αλεξίσφαιροι τροχοί, το διπλό σύστημα  πυρόσβεσης, οι ενισχυμένες κλειδαριές και το  σύστημα τηλεπικοινωνίας που επέτρεπε στον Franco να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του.

Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 590 κιλά χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν και οι ανάλογες αναβαθμίσεις στα μηχανικά του μέρη ώστε να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο.

Κρίνοντας, πάντως, από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν διένυσε περισσότερα από 13.000 χιλιόμετρα στη σύντομη αλλά περιπετειώδη καριέρα του, μάλλον δεν έπεισε την ιταλική μαφία για τις δυνατότητές του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι μια Alfa  Romeo Alfetta με το συγκεκριμένο ιστορικό θα προσέλκυε το ενδιαφέρον αρκετών ιταλόφιλων και μη, συνέβη το ακριβώς αντίθετο με αποτέλεσμα να αλλάξει χέρια έναντι μόλις 11.750 δολαρίων.

Το κακό κάρμα θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξήγηση για το γεγονός ότι η Alfetta της ιταλικής μαφίας δεν κατάφερε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρώην ιδιοκτήτες της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Mahindra ακύρωσε σχέδιο ανάπτυξης της SsangYong

cars

Ferrari F399: Με το βλέμμα στο Le Mans

cars

Θύμα του κορονοϊού και η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

H Peugeot δίνει μια πρώτη γεύση του 508 Sport Engineered

cars

Η κοινή εταιρεία των PSA και FCA θα λέγεται Stellantis

cars

Ονειρευτείτε ελεύθερα την πιο “κακιά” BMW που είδατε ποτέ!

cars

Ένας καυτός γύρος στο Spa με το Koenigsegg One:1 (Video)

cars

Έλεγχοι για κορονοϊό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

Ποιοτικότερα τα κινεζικά Tesla σύμφωνα με έρευνες

cars