CARSNEWS
NEW MODELS

Το εκθαμβωτικό Ρολόι της Bugatti με ενσωματωμένο κινητήρα W16!

Ηθικός αυτουργός, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η εταιρία Jacob & Co. η οποία μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής και ειδικεύεται σε μοναδικές κατασκευές μέτρησης του χρόνου. Ρολόγια-κοσμήματα, για όσους μπορούν να αντέξουν το αντίτιμο. Η σχέση της με τη Bugatti ξεκίνησε πέρυσι, με το μοντέλο Twin Turbo Furious, ενώ ακολούθησε και το Epic X Chrono. Αμφότερα ξεχωριστά -και πανάκριβα- αλλά όχι όμως ανάλογα μίας φίρμας όπως η Bugatti.

Αυτό που πραγματικά μπορεί να σταθεί επάξια στην άκρατη υπερβολή της εταιρίας είναι το νέο Bugatti Chiron Tourbillon. Ένα ρολόι εμπνευσμένο από τη Chiron, όπως προδίδει η ονομασία του. Η κάσα του είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, στις γραμμές του αμαξώματος, ενώ περιμετρικά καλύπτεται από επιφάνειες ζαφειριού, ώστε να αναδεικνύεται από κάθε οπτική γωνία το εσωτερικό του. Οι διαστάσεις του είναι 54×44 χλστ. ίσως οριακά πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα, σκεφτείτε όμως ότι μαζί με τον αυτόματο μηχανισμό, εδώ, ενσωματώνεται και ένας δεύτερος μηχανισμός, που κινεί ένα κινητήρα W16, όπως αυτόν της Chiron!

Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, αυτό το κομψοτέχνημα είναι μοναδικό. Όλος ο μηχανισμός βασίζεται σε ένα εσωτερικό πλαίσιο, όχι πακτωμένο στην κάσα αλλά ελεύθερο να απορροφά τους κραδασμούς, χάρη σε τέσσερις μικρές αναρτήσεις, παρόμοιες με αυτές του αυτοκινήτου! Για το σχεδιασμό του, για την κατασκευή των 578 κομματιών που απαρτίζουν το κάθε ρολόι αλλά και για τη συναρμολόγηση τους στο χέρι, απαιτείται χρόνος και ικανότητα. Το βίντεο που ακολουθεί θα σας δώσει μία καλύτερη γεύση.

Προφανώς, το Bugatti Chiron Tourbillon δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε πολλά κομμάτια. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, για λίγους και εκλεκτούς. Το καλό, στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος μίας Bugatti Chiron για να το αποκτήσει. Θα τηρηθεί όμως σειρά προτεραιότητας, όπου όσοι έχουν και τη Chiron θα περάσουν μπροστά… Τώρα για το κόστος, με 280.000 δολάρια (κάτι παραπάνω από 255.000 ευρώ) θα μπορούσε κανείς, εναλλακτικά, να πάρει μία Ferrari. Όχι ρολόι, αυτοκίνητο. Αυτά όμως είναι γούστα. Όσοι έχουν την οικονομική επιφάνεια, έχουν και το δικαίωμα της επιλογής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW: Αποζημιώσεις 830 εκατ. ευρώ για τους diesel κινητήρες

cars

Στις 20 «Most Admired Companies» η Mercedes-Benz Hellas

cars

Η ιστορία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

cars

Lexus RX απογειώνεται και καταστρέφεται σε αυτοσχέδιο αγώνα (Video)

cars

Η Jessi Combs μπήκε στο βιβλίο Guinness ως η ταχύτερη γυναίκα παγκοσμίως

cars

O COVID-19 χτυπάει όλους: Πτώση των πωλήσεων κατά 38% το Μάρτιο στην Γερμανία

cars

Θυγατρική της Daimler αποχωρεί από την Ελλάδα

cars

Η Mercedes ετοιμάζει επίθεση με 32 νέα μοντέλα!

cars

e-4ORCE: Το πρώτο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης της Nissan

cars