CARSNEWS
NEW MODELS

Το Ford Fiesta ανανεώνεται και γίνεται υβριδικό

Μετά το Ford Puma ένα ακόμα supermini της μπλε οβάλ φίρμας υιοθετεί την ήπια υβριδική τεχνολογία με σκοπό να περιορίσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Ο λόγος για ιδιαίτερα δημοφιλές Ford Fiesta το οποίο επιστρέφει ανανεωμένο και με νέα κινητήρια σύνολα τα οποία θα του επιτρέψουν να διατηρηθεί στην κορυφή της κατηγορίας του.

Ειδικότερα πρόκειται για τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου που συναντάμε και στο νέο Puma, στο έργο του οποίου συμβάλλει και ο εναλλάκτης. Το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48V συμπληρώνεται από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στις οποίες αποθηκεύεται η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα.

Το mild hybrid σύνολο του 1,0 λίτρου προσφέρεται σε εκδόσεις των 125 και 155 ίππων, ενώ σύμφωνα με την Ford η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 5,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα 112 γρ./χλμ., τιμές χαμηλότερες κατά 5% σε σχέση με τα αντίστοιχης ισχύος συμβατικά κινητήρια σύνολα.

Ο τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρα της Ford χωρητικότητας 1,0 λίτρου εφοδιάζεται πλέον με σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρου, ενώ στην γκάμα του Fiesta έρχεται να προστεθεί και η επιλογή του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (διαθέσιμο για τη μη υβριδική έκδοση των 125 ίππων).

Την γκάμα του ανανεωμένου Ford Fiesta συμπληρώνει ο κινητήρας diesel του 1,5 λίτρου ο οποίο προσφέρεται στη μία και μοναδική έκδοση ισχύος των 85 ίππων.

Σύγχρονες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας έρχονται να επικαιροποιήσουν τον εξοπλισμό του δημοφιλούς supermini, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Adaptive Cruise Control.

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί περνούν στην πλειονότητά τους απαρατήρητες, με εξαίρεση ενδεχομένως τις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Ineos θέλει να αγοράσει εργοστάσιο της smart

cars

Κορωνοϊός: Ποια αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει 5 εκ. μάσκες την ημέρα;

cars

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

cars

Crash test: Έρχεται το πρώτο ομοίωμα γυναίκας – Γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια (video)

cars

Υπάρχει μία εταιρεία αυτοκινήτων που κανείς δεν μπορεί να τη γράψει σωστά

cars

Η Fiat δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης V2G στον κόσμο

cars

Η Ολλανδία έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

cars

Άδεια κυκλοφορίας για αυτόνομη κάψουλα μεταφοράς προϊόντων

cars

Πράσινο φως από τη Citroen για τη δημιουργία της νέας γενιάς C5

cars