CARSNEWS
F1 & RACES

Φερστάπεν ο “poleman” του Σπα, Λεκλέρ στην πρώτη θέση!

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Φεράρι θα ξεκινήσει για 19η φορά στην καριέρα του, στην πίστα που το 2019 ένας από τους καλύτερούς του φίλους έχασε την ζωή του και εκείνος, την επόμενη μέρα, νίκησε για πρώτη φορά! 

Λέκλερ, Πέρεζ και Χάμιλτον ήταν οι τρεις ταχύτεροι, με τον Φερστάπεν να κάνει τον κορυφαίο γύρο, αλλά λόγω ποινής θα εκκινήσει από την 5η θέση.

Η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της στο qualifying του Spa-Francorchamps, αλλά η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη για να ξεκινήσουν όλοι οι οδηγοί με ενδιάμεσα ελαστικά, δημιουργώντας “spray” στο πέρασμά τους σε μερικά σημεία της πίστας. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η έναρξη των κατατακτήριων άργησε κατά δέκα λεπτά. Υπήρχαν έξοδοι, κακές εκπλήξεις αλλά και καλές, με μία… δόση ποινών!

Το Q1:

Δυστυχώς για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ολοκλήρωσε τον ταχύτερο γύρο του όντας στην τέταρτη θέση, αποφεύγοντας τον αποκλεισμό από το Q2, αλλά λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας, οι αγωνοδίκες ακύρωσαν τον χρόνο του. Κάπως έτσι, τον έστειλαν στην 19η θέση. Αυτό σημαίνει πως θα εκκινήσει από την προτελευταία θέση στην Κυριακή (εκτός απροόπτου).

Race Control: Start of qualifying has been delayed by 10 minutes #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/jgANc6yShY

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Nωρίτερα, ο Λάντο Νόρις έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και λίγο έλειψε να βρεθεί στις μπαριέρες, αλλά έσωσε την κατάσταση με άψογο χειρισμό και δεν έβλαψε την McLaren του ούτε στο ελάχιστο!

Norris runs off into the gravel!

He manages to steer his way back onto the track#BelgianGP #F1 pic.twitter.com/zBMVo6vE17

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Τα βλέμματα στράφηκαν στον Σαρλ Λεκλέρ μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση του Q1, αφού ο Μονεγάσκος ήταν στην 16η θέση και χρειαζόταν έναν πολύ καλό χρόνο για να προβιβαστεί στο δεύτερο session των κατατακτήριων. Εν τέλει, πραγματοποίησε τον ταχύτερο όλων και διαμόρφωσε την πεντάδα των “περιορισμένων” ως εξής (από την 15η έως την 20η θέση): Άλμπον, Ζου, Σάρτζεντ, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ.

❌ OUT IN Q1 ❌

Albon 📸

Zhou

Sargeant

Ricciardo

Hulkenberg #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/mU41tex3Jc

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Το Q2:

Η αρνητική έκπληξη ήταν η σύγκρουση του Έστεμπαν Οκόν στις μπαριέρες. Ο Γάλλος όχι μόνο προσέκρουσε, αλλά δημιούργησε και ζημιές στο μονοθέσιό του και η Alpine αναγκάστηκε να τον βάλει στα pit, χωρίς να ολοκληρώσει με χρόνο το session. Βέβαια, στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων, οι οδηγοί πέρασαν στα slick ελαστικά.

Υπό την έρευνα των αγωνοδικών θα είναι μετά το qualifying ο τρόπος που ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην πίστα, μπροστά στον ομόσταυλό του, Τζορτζ Ράσελ.

Esteban Ocon has run wide, hit the wall and damaged his front wing 😩

The Alpine driver is on his way back to the pits with the ailing car #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/JYFfxCtBDS

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Τον ταχύτερο γύρο του δεύτερου Q πραγματοποίησε ο rookie της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ αποτέλεσε ξανά αντικείμενο αγωνίας για την Ferrari, αφού για δεύτερη φορά βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη την τελευταία στιγμή (3ος).

❌ OUT IN Q2 ❌

Tsunoda

Gasly 📸

Magnussen

Bottas

Ocon #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/dRdKlto8MZ

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Το Q3:

H Ferrari παραλίγο να δει και τα δύο της μονοθέσια στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, αλλά οι Πέρεζ και Χάμιλτον τους χώρισαν. Ο Μαξ Φερστάππεν ολοκλήρωσε όλα τα sector με μωβ χρώμα, κάνοντας δηλαδή το ταχύτερο πέρασμα και στα τρία, αλλά η αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων τον στέλνει με ποινή στην 5η θέση. Παρόλο που οι McLaren ήταν πολύ γρήγορες, θα εκκινήσουν από την 6η και 7η θέση, με τους Πιάστρι και Νόρις αντίστοιχα.//ΓΚ.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών:

🏁 QUALIFYING CLASSIFICATION 🏁

Charles Leclerc inherits pole position from Max Verstappen due to a 5-place grid penalty #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/TQ3xuxvNz9

— Formula 1 (@F1) July 28, 2023

Related Articles

F1: Θρίαμβος Red Bull και Πέρεζ

cars

DHL reduces Formula 1 cargo carbon emissions by 83%

cars

Θα οδηγήσει η ηλεκτροκίνηση τη Honda εκτός F1;

cars

Inside Formula 1 and Formula E’s bold new ‘festival of entertainment’ model in sports

cars

Οι δικηγόροι του Μάσα δίνουν στη FIA και τη F1 έναν ακόμη μήνα για να ερευνήσουν το «crashgate»

cars

F1 2024 calendar and race reports: What time the next grand prix starts and what happened in the previous rounds

cars

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

cars

Formula One’s Pedro de la Rosa on tech advances in racing, U.S. Grand Prix, more

cars

Μπορεί η RB19 να αγωνίζεται το 2024 σε άλλη ομάδα της F1;

cars