CARSNEWS
NEW MODELS

Όταν το αρχέτυπο VW Golf GTI συνάντησε τον απόγονο του (video)

Το Mk8 έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές εβδομάδες και η γερμανική εταιρία δεν έχασε τον χρόνο να μας χαρίσει ένα πολύ όμορφο βίντεο δίπλα στο πρώτο Golf GTI. Δίχως αμφιβολία για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, θα είναι πολλές οι αναμνήσεις που ξυπνούν με το «γκολφάκι» με τα στρογγυλά φανάρια, τι κόκκινες ρίγες στην μάσκα και τα καρό καθίσματα.

To 1974 παρουσιάστηκε ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα όλων των εποχών. Ήταν το VW Golf. Τοποθετώντας το 1976 ένα κινητήρα 1,6 lt και 110 PS, με μηχανικό ψεκασμό καυσίμου αντί για το κλασικό καρμπυρατέρ, έθεσαν τη βάση για μία νέα κατηγορία οχημάτων, που ακόμα και σήμερα, χαϊδευτικά, κρατάει την ονομασία εκείνου του πρώτου GTI. Είχε μια τελική στα 180 km/h.

Στη συνέχεια και το 1986 ακολούθησε από την Volkswagen το Mk2 με 1.800άρη μοτέρ και 139 PS με τελική στα 204 km/h. Ένα χρόνο αργότερα το G60 με τους 163 PS έγραψε το δικό του κεφάλαιο και το 1989 παρουσιάστηκε και η τετρακίνητη έκδοση. Η συνέχεια ήταν με δίλιτρο μοτέρ μέχρι το Mk5 και τον πενταβάλβιδο turbo των 1.800 cc με τους 150 PS που το 2001 έφτασε τους 180.

Από εκεί και πέρα έχουμε δίλιτρους υπερτροφοδοτούμενους με το VI να έχει 210 άλογα. Αλλά δεν είναι μόνο τα μοτέρ. Το πρώτο GTI από τεχνολογικής πλευράς είχε ένα απλό στέρεο ραδιοκασετόφωνο. Το σημερινό έχει τουλάχιστον δύο ψηφιακές οθόνες και πλήθος από συστήματα υποβοήθησης. Ποιος είπε πως η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει μείνει στάσιμη;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Alfa Romeo Giulietta επιστρέφει και γοητεύει

cars

Volkswagen ID.1: Ο αντικαταστάτης του e-Up!

cars

H Tesla αναζητά νέο “σπίτι” για το Cybertruck

cars

To roadster του φτωχού ετοιμάζει η Porsche

cars

Ατελείωτη δράση και drifts από την Pennzoil

cars

H Lego δημιούργησε και Nissan GT-R (video)

cars

Η Porsche 911 δεν πρόκειται να έχει ποτέ ξανά ατμοσφαιρικό κινητήρα

cars

Τι κάνουμε όταν αναβοσβήνουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στο cockpit;

cars

Αυτά είναι τα 20 νέα μοντέλα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2020!

cars