CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό είναι το νέο Skoda Rapid των 11.800 ευρώ

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το τέλος της εμπορικής πορείας του στη γηραιά ήπειρο και έξι μήνες μετά την αντικατάστασή του από το πολλά υποσχόμενο Scala, το Skoda Rapid επιστρέφει για να υπηρετήσει έναν διαφορετικό ρόλο.

Όχι τυχαία η Skoda επέλεξε τη Ρωσία για την παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης κατά σειράς γενιάς του αυτοκινήτου, καθώς το νέο Rapid θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρεί η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Στη βασική του έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Το εσωτερικό υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά στοιχεία του Scala χωρίς ωστόσο να φτάνει τα ποιοτικά στάνταρ του μικρομεσαίου Skoda, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να κοιτάξει στα μάτια τους δυτικό ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν το νέο Rapid θα αποκτήσει και δεύτερο τύπο αμαξώματος που θα παραπέμπει σε station wagon ακολουθώντας το παράδειγμα των εκδόσεων Spaceback με τις οποίες πορεύτηκε η πρώτη γενιά του.

Εκτός από τη Ρωσία, το Skoda Rapid θα λανσαριστεί τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη σε αγορές που αν μη τι άλλο διαθέτουν το απαραίτητο μέγεθος και τη δυναμική.

Related Articles

Η Tesla πατεντάρησε τις «αθάνατες» μπαταρίες των 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

cars

Οι Γερμανικές εταιρίες πιέζουν την Μέρκελ να ανοίξουν πάλι τα εργοστάσια

cars

Προς υπογραφή συμφωνίας PSA και FCA

cars

ΗΠΑ: Η νόμιμη χρήση μαριχουάνας αυξάνει τα τροχαία δυστυχήματα

cars

Που ‘ναι το Tesla Roadster, οέο;

cars

H Apex θα κατασκευάσει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο

cars

Σας αρέσει το νέο Nissan 400Z;

cars

F1: Ξεκινά η σεζόν από το… Μπαχρέιν (video)!

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Ford Puma

cars