CARSNEWS
AUTONEWS

Honda: 70 χρόνια και 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες μετά, συνεχίζει ακάθεκτη!

Μία ιστορία που ξεκίνησε το 1949 με την Dream D-Type συνεχίζεται από την Honda που ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει πλέον, περισσότερες από 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες. Δεδομένου ότι η παραγωγή της Honda εκτείνεται σε 33 εργοστάσια σε 22 διαφορετικές χώρες, είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζουμε ποια μοτοσυκλέτα ακριβώς είναι η υπ’ αριθμόν 400 εκατομμύρια αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το συγκεκριμένο νούμερο επετεύχθη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Θα σε προειδοποιήσω, οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο.

Η ιστορία ξεκίνησε με την Dream D-Type

Για να έχεις μία τάξη μεγέθους για τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η ιαπωνική φίρμα, αρκεί να σου πω ότι έπρεπε να φτάσει στο 1997 για να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων μοτοσυκλετών – 48 ολόκληρα χρόνια μετά από το λανσάρισμα του πρώτου της μοντέλου. 11 χρόνια μετά, το 2008, η Honda ανακοίνωνε ότι κατασκεύασε 200 εκατομμύρια και 6 χρόνια μετά από αυτό, ήρθε ο μαγικός αριθμός 300 εκατομμύρια! Αυτή τη φορά, χρειάστηκαν μόλις 5 χρόνια για να καλύψει την “απόσταση” από τα 300, στα 400 εκατομμύρια και αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, η Honda θα πιάσει τα 500 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι και τον ίδιο μήνα το 2019, η ιαπωνική φίρμα κατασκεύασε 20,82 εκατομμύρια δίτροχα με το 28,5% αυτών να προορίζονται για την αγορά της Ινδίας! Άλλα 5,16 εκατομμύρια απορροφήθηκαν από την αγορά της Ινδονησίας ενώ το Βιετνάμ, η Ταϋλάνδη και η Κίνα βρέθηκαν στην 3η, την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα. Ελάχιστα περισσότερες από 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες αφορούν σε ολόκληρη την αγορά της Ν. Αμερικής ενώ οι υπόλοιπες 620.000 μοιράστηκαν στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε προειδοποίησα. Τα νούμερα ζαλίζουν!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Gazoo Racing περιποιείται το Toyota Yaris Cross.

cars

Πέθανε ο αδερφός της Ελένη Βιτάλη – «Ξεψύχησες στα χέρια μου»

Bury

Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8.

cars

Η Ελβετία γίνεται η πρώτη μεγάλη οικονομία που μειώνει τα επιτόκια σε μια αιφνιδιαστική κίνηση

cars

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα – Μην ξεχάσετε να τους πείτε «χρόνια πολλά»

cars

Η Ζendaya φόρεσε Celia Kritharioti και χρειαστήκαμε γυαλιά ηλίου για να μην τυφλωθούμε

cars

Abarth Telemetry.  Διαθέσιμο σε όλα τα Abarth της νέας σειράς 595

cars

Καλλιακμάνης για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: «Έχουν μπει πολλές γυναίκες στην αστυνομία»

Bury

Opel: Το νέο σήμα, εκφράζει καλύτερα τη νέα ταυτότητα.

cars