CARSNEWS
AUTONEWS

Ford: Δεν βοηθούν οι συζητήσεις για απαγορεύσεις Μ.Ε.Κ.

Οι ανακοινώσεις διάφορων πόλεων ή/και κυβερνήσεων σχετικά με την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης από το 2035 ή 2040 δεν αποτελούν είδηση. Ούτε βέβαια, θα πρέπει να θεωρούνται ως μία δεδομένη κίνηση στο ανακοινωθέν χρονικό διάστημα. Περισσότερο εκφράζουν μία βούληση από πλευράς των κυβερνήσεων, τοπικών ή εθνικών αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley, σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, τόσο εδώ (στην Αγγλία) όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου οι προτάσεις νόμων είναι επίσης εξαιρετικά φιλόδοξες. Οι αρχές έχουν δει ότι σημειώνουμε πρόοδο φέτος –η Ford σχεδιάζει 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα για το 2020 και μόνο- και θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο μέχρι το 2025.

Έτσι, οι συζητήσεις για απαγόρευση όχι μόνο των αμιγώς βενζινοκίνητων/πετρελαιοκίνητων οχημάτων αλλά ακόμα και των υβριδικών, δεν βοηθούν καθόλου καθώς ο Rowley πιστεύει πως η καλύτερη πρόοδος θα επιτευχθεί αν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση έχουν “θετική και όχι ανταγωνιστική” στάση. Όπως ανέφερε ο Rowley, υπάρχουν “ευφυείς άνθρωποι” στις κυβερνήσεις που είναι διατεθειμένοι να “εμπλακούν ειλικρινά” σε μία συζήτηση για ένα αποδοτικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον. Η πλευρά των κατασκευαστών δε, προετοιμάζεται για τους επόμενους κανονισμούς που θα έρθουν το 2025. Το μεγάλο θέμα γι’ αυτούς είναι πότε θα έρθει η ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς ακόμα και σήμερα, που τα EV κυριαρχούν στην επικαιρότητα, το μερίδιο αγοράς τους σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot 208 Rally: Το αγωνιστικό όχημα του ιδιώτη

cars

Mercedes-AMG GT Black Series. Επική με κάθε έννοια της λέξης!

cars

Η Subaru φέρνει την Wilderness υπομάρκα της στο προσκήνιο.

cars

Citroen C5 X. Το C5 έγινε κροσσόβερ

cars

Κασσελάκης: Η πιο ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες

cars

Toyota Yaris Cross Adventure. Ακόμα πιο περιπετειώδες.

cars

Ντεμπούτο για το ευρωπαϊκό Toyota Highlander!

cars

Ένα SUV που μπορεί να επιπλέει στο νερό – Εντυπωσιακό βίντεο από την παρουσίαση του YangWang U8

cars

Χρήσιμος οδηγός για τα Τέλη Κυκλοφορίας-Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις

cars