CARSNEWS
NEW MODELS

Τα σχέδια της Nissan για την έξοδο από την κρίση

Είναι γνωστό ότι η υπόθεση του κ. Carlos Ghosn δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi. Σε συνδυασμό με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι εταιρείες που τον αποτελούν προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανταπεξέλθουν και να βγουν από τη κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος. Στη Nissan, επεξεργάζονται ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τη μείωση των μοντέλων της που διατίθενται στην Ευρώπη, την επιλογή να κατασκευάζονται SUV οχήματα της Renault στην Αγγλία, καθώς και το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιό της στην Ισπανία. Εκτός αυτών, θα επιμείνουν και στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ξένο Τύπο, τα παραπάνω είναι προτάσεις που επεξεργάζονται τα στελέχη της και η τελική, επίσημη ανακοίνωση για το τι θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο θα γίνει στις 28 Μαΐου. Οι εισηγήσεις προς το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρεία περιλαμβάνουν τη διάθεση των Nissan Juke, Qashqai και X-Trail (δηλαδή των crossover/SUV μοντέλων της), καθώς και των επαγγελματικών βαν της και την επανεξέταση της απόφασης για την πώληση των 370Z, GT-R και Navara.

Επίσης, περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο να αναλάβει η Nissan έναν «δεύτερο ρόλο», όπως περιγράφεται στα δημοσιεύματα, εντός του Ομίλου, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση. Στελέχη της εταιρείας, αλλά και της Renault, δεν θέλησαν να σχολιάσουν σχετικά και παρέπεμψαν στις επίσημες ανακοινώσεις, στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε, επίσης: To Nissan 400Z είναι ένα ονειρικό ιαπωνικό sportscar.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διέρρευσε η νέα BMW Σειρά 2 Coupe. Πέφτουν κεφάλια στο Μόναχο.

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Το Suzuki Swift Extreme Concept φτάνει στα άκρα

cars

Το BMW i8 φτάνει προς τη δύση της πορείας του

cars

Δεύτερη νιότη για το Hummer με ηλεκτρικό DNA

cars

To ηλεκτροκίνητο BYD Han έρχεται στη Ευρώπη

cars

Ένα σπέσιαλ Audi RSQ8 με 740 PS για τα 120 χρόνια της ABT

cars

Αισθητική ανανέωση και νέες τεχνολογίες για το Peugeot 308

cars

Κεντρομήχανο VW Scirocco με V6 από Nissan; Γιατί όχι!

cars