CARSNEWS
NEW MODELS

Περισσότερη τεχνολογία και φρεσκάρισμα για την Jaguar i-Pace

Κάτι νέο που θα πρέπει να συνηθίσουμε με την έλευση της ηλεκτροκίνησης είναι πως τα facelift θα αφορούν περισσότερο το τομέα της τεχνολογίας παρά την επιδερμική ανανέωση. Έτσι και η i-Pace απέκτησε το νέο σύστημα πολυμέσων Pivi Pro το οποίο η βρετανική εταιρία παραλληλίζει με την ευχρηστία των smartphones.

Η διάταξη του νέου infotainment περιλαμβάνει μια σειρά νέων λειτουργιών που απεικονίζονται στην touch-screen των 10’’ την οποία πλαισιώνει μια μικρότερη οθόνη 5 ‘’ χαμηλότερα και φυσικά ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων διαγώνιου 12,3’’. Επιπρόσθετα υπάρχει προαιρετικά θέση για ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου με στάνταρ όλα τα πρωτόκολλα (Apple Car Play, Android Auto) συνδεσιμότητας.

Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης με νέο σύστημα με κάμερες για περιμετρικό έλεγχο και ένα πιο εξελιγμένο ηχοσύστημα Meridian με 16 ηχεία και 1 subwoofer. Επίσης έχει προστεθεί ένα νέο φίλτρο για πιο καθαρό αέρα καμπίνας.

Στάνταρ είναι ο on-board φορτιστής 11 kW για γρήγορη φόρτιση με ταχύτητα 53 km/h (με χρήση wallbox 11 kW). Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 8,6 ώρες ή σε μικρότερη ισχύ 7 kW διαρκεί 12,75 ώρες. Με ταχυφόρτιση ρεύματος DC και σε 50 kW προσφέρονται 63 km αυτονομίας μέσα σε 15 min ή 126 km με σούπερ ταχυφορτιστή 100 kW.

Τέλος να πούμε πως η i-Pace έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 400 PS και 696 Nm. Η μπαταρία 90 kWh προσφέρει αυτονομία 470 km (WLTP).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ιστορία πίσω από τα λογότυπα των Γερμανικών εταιριών αυτοκινήτου

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: To νέο σημείο αναφοράς

cars

Τα σενάρια αποχώρησης της Mercedes από την F1

cars

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;

cars

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια στην Ισπανία

cars

Δείτε μια Porsche 911 Turbo S… να σηκώνεται σούζα! (video)

cars

Απλοί τρόποι για να περιορίσει κανείς την κατανάλωση

cars

To Grand Coupe της DS είναι χάρμα οφθαλμών

cars

Τεχνολογίες αεροπλάνων που “κρύβει” το αυτοκίνητό σας (Μέρος 3ο)

cars