CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin DB5 Junior. Μία DB5 υπό κλίμακα με τιμή €39.000!

Είσαι τρελαμένος με την Aston Martin DB5 αλλά σου λείπουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να την αποκτήσεις; Η αγγλική εταιρία προσφέρει μία εναλλακτική που γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αν είσαι μικρός το δέμας. Η DB5 Junior εξελίχθηκε σε συνεργασία με την “The Little Car Company”, έχει μήκος περί τα 3 μέτρα, πλάτος 1,1 μέτρα και όπως φαντάζεσαι, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά αλλά μπορούν να την απολαύσουν και οι ενήλικες αν χωρούν φυσικά.

H “μικρή DB5” βασίζεται σε τρισδιάστατες σαρώσεις της αυθεντικής DB5 και κατά συνέπεια, είναι απίστευτα ακριβής τουλάχιστον όσον αφορά στο design. Κατασκευάζεται πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο και το αμάξωμα είναι πρακτικά πανομοιότυπο με αυτό της κανονικής DB5 (μέχρι και τα σήματα είναι ίδια) – απλά είναι το 67% της! Η εμμονή στην λεπτομέρεια συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου το ταμπλό φιλοξενείτο ίδιο Smiths ρολόι και τα ίδια Smiths όργανα με την αυθεντική DB5 ενώ τα πεντάλ είναι αλουμινένια και οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις είναι αντάξιες σε ποιότητα του ονόματος Aston Martin.

Κάτω από την επιφάνεια, η DB5 Junior κινείται χάρη σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που στέλνει 7 άλογα στους πίσω τροχούς διαμέτρου 10 ιντσών. Χάρη σε αυτό το powertrain, η DB5 Junior είναι σε θέση να επιταχύνει μέχρι τα 48 km/h της τελικής ταχύτητας της αν και οι γονείς θα ανακουφιστούν με το γεγονός ότι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να περιοριστεί. Με το “Novice” mode, η τελική ταχύτητα της Junior δεν υπερβαίνει τα 19 km/h ενώ αν στραβώσουν πολύ τα πράγματα ή πριν συμβεί αυτό, το αυτοκίνητο μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως. Για να ξεκλειδώσουν οι πλήρεις δυνατότητες της Junior, ο οδηγός θα πρέπει να επιλέξει το “Expert” mode ενώ προσφέρεται και το “Race” mode που εξισώνει την DB5 με τα άλλα μοντέλα της Little Car Company ώστε να εξασφαλίζεται η ισότητα σε περίπτωση αγώνα. Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και έναν συμπαγή άξονα πίσω, διαθέτοντας την ακριβή γεωμετρία της αυθεντικής DB5 και το σύστημα πέδησης προσφέρει 4 αεριζόμενα δισκόφρενα καθώς και δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας.

Όποιος επιθυμεί το κάτι παραπάνω, υπάρχει και η Vantage έκδοση που διπλασιάζει την ιπποδύναμη, έρχεται με ανθρακονημάτινο αμάξωμα και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η standard DB5 Junior παρέχει αυτονομία της τάξης των 32 χιλιομέτρων ενώ η Vantage εξοπλίζεται με δεύτερο battery pack που διπλασιάζει την εμβέλεια ανάλογα βεβαίως με τον τρόπο οδήγησης. Όσο για την τιμή; Η DB5 Junior κοστίζει 35.000 λίρες (ή περίπου €39.000 με την τρέχουσα ισοτιμία) και η Vantage 45.000 λίρες (περί τα €50.000) χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι. Πάντως η Aston Martin ανακοίνωσε ότι η παραγωγή θα περιοριστεί στα 1.059 αυτοκίνητα και οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει.

The post Aston Martin DB5 Junior. Μία DB5 υπό κλίμακα με τιμή €39.000! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Skoda Octavia Scout. Έτοιμη και η περιπετειώδης έκδοση της Octavia

cars

Σχεδόν έτοιμη η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Nissan Ariya.

cars

Ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Ο χάρτης με την κίνηση τώρα στους δρόμους

cars

«Η χειρότερη περίοδος ήταν όταν στοχοποιήθηκε η οικογένειά μου με τα χρυσά σαλόνια», είπε η Μαρίνα Πατούλη

cars

Opel Universal Charger. Ένας φορτιστής για όλους

cars

Τα πάνω-κάτω στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου: Η Κίνα θα αναδειχθεί στο μεγαλύτερο εξαγωγέα για το 2023

cars

Πρόβλεψη – σοκ Τσατραφύλλια για τρίμηνο… φωτιά με αύξηση της θερμοκρασίας 70%

Bury

Skoda Vision 7S: Το μέλλον της μάρκας εκτίθεται στο Golden Hall

cars