CARSNEWS
AUTONEWS

DS 3 Crossback E-Tense. Η γκάμα της DS εξηλεκτρίζεται

Η ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 Crossback έρχεται να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό ζεύγος μοντέλων μαζί με το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση της DS Automobiles για ξεχωριστές προτάσεις, με ενσωματωμένη την κορυφαία διαθέσιμη τεχνολογία. Η 100% ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της DS AUTOMOBILES σε compact διαστάσεις.

Κοιτώντας για πρώτη φορά το  DS 3 CROSSBACK E-TENSE, αυτό που παρατηρεί κάποιος, είναι η διατήρηση του avant – garde στυλ, σε μια εκδοχή που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την εικόνα του μοντέλου. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, με τους μεγάλους τροχούς και τις κομψές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στη γκάμα των εκδόσεων του DS 3 CROSSBACK, υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα και την ξεχωριστή προσέγγιση σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.

H οδηγική απόλαυση παραμένει πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ την ίδια στιγμή απογειώνεται η πρακτικότητα, η φιλική διάθεση προς το περιβάλλον, αλλά και η εξαιρετική οικονομία στα κόστη χρήσης. Όλα τα παραπάνω, προσδίδουν στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE τη high tech ώθηση που χρειάζεται για να ξεχωρίσει στην αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι ένα ακόμα σημαντικό νέο προϊόν της DS AUTOMOBILES και ως τέτοιο έρχεται να λανσαριστεί και στη χώρα μας, διεκδικώντας μερίδιο από τις πωλήσεις των premium αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η παραγωγή του γίνεται παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδόσεις του DS 3 CROSSBACK, στο εργοστάσιο του Poissy κοντά στο Παρίσι προσδίδοντας σημαντική ευελιξία στη διαμόρφωση και μικρούς χρόνους από την παραγγελία έως την παράδοση στον πελάτη.

Το ολοκαίνουργιο DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχοντα αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW.

Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές του DS 3 Crossback E-Tense διαμορφώνονται ως εξής:

  • ETENSE SO CHIC: 42000 €
  • E-TENSE SO CHIC Connected: 43500 €

Η πρόσφατη προκήρυξη της Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κρατική χορήγηση οικολογικού Bonus στα 100% ηλεκτρικά IX οχήματα, με μέγιστο όφελος 6.000€ (φυσικά πρόσωπα) ή 5.500€ (νομικά πρόσωπα). Oι τιμές με τις κρατικές επιδοτήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

  • ETENSE SO CHIC: 35919 €
  • E-TENSE SO CHIC Connected: 37238 €

Παράλληλα με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς, οι κάτοχοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback E-Tense επωφελούνται και από σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
  • Ελεύθερη στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες
  • Εξαίρεση της αγοράς από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη
  • Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης
  • Και άλλα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρίες

The post DS 3 Crossback E-Tense. Η γκάμα της DS εξηλεκτρίζεται first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σοβαρό τροχαίο στη Στυλίδα – Νεαρός δικυκλιστής έπεσε με το μηχανάκι στα βράχια

cars

Maserati: Τώρα, σειρά έχει η Grecale.

cars

Volkswagen. Service ανά 24 μήνες

cars

Ford. Ανανεωμένη στο «The Mall Athens»

cars

H Continental κατασκευάζει το πρώτο ελαστικό  με νέο δείκτη φορτίου“HL”

cars

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Λευκός Οίκος αναμένει απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων

Bury

Γιος πολιτικού δεν έχει λεφτά για δικηγόρο και κινδυνεύει με φυλάκιση – «Να αναλάβει τις ευθύνες του»

Bury

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου αποκαλύπτει τι θα αγόραζε αν ήταν ευκατάστατη

Bury

Ford. Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ραντεβού

cars