CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Πρώτος ο Perez – Τρίτος οδηγός στην Red Bull ο Ricciardo

Οι Red Bull έκαναν το 1-2 στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Άμπου Ντάμπι. Ο Perez βρέθηκε πρώτος, ενώ ο τρίτος Hamilton είναι υπό διερεύνηση.

Χθες έγινε γνωστό από τον Helmut Marko ότι ο Ricciardo θα βρεθεί στην Red Bull το 2023 σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού. Μία εξέλιξη με ιδιαίτερη σημασία για τον Daniel. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αυστραλός είχε αποφασίσει να φύγει στο τέλος του 2018 από την ομάδα για να μην είναι ο νούμερο 2 του Verstappen.

Ο οποίος Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο χθεσινό FP2, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Hamilton. Ο Ολλανδός και η Red Bull έδειξαν ότι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των Mercedes σε συνθήκες πολύ πιο κοντά σε αυτές που θα συναντήσουν σε δοκιμαστικά και αγώνα.

Τόσο στον έναν γρήγορο γύρο όσο και στα μεγάλα stints η RB18 με τον αριθμό ένα ήταν ταχύτερη όλων. Κυρίως στον δεύτερο τομέα. Από την άλλη ο Perez είχε δυσκολευτεί λόγω του περισσότερου φτερού που έφερε σε σχέση με τον Verstappen.

Οι Mercedes έδειξαν ότι η βελτίωση των τελευταίων αγώνων είναι ουσιαστική και δεν βασιζόταν αποκλειστικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σιρκουί σε Μεξικό και Βραζιλία. Οι W13 δείχνουν ελαφρώς ταχύτερες των Ferrari και με τις δύο γόμες. Δεν απέχουν, μάλιστα, πολύ από τις Red Bull, ιδίως εάν αναλογιστούμε την εικόνα των πρώτων αγώνων της σεζόν.

Στο FP3 οι Mercedes ξεκίνησαν και πάλι δυνατά. Ο Hamilton είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο αρχικά. Βρίσκεται, όμως, υπό διερεύνηση καθώς δεν έκοψε ταχύτητα υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας. Τελικά, τον καλύτερο χρόνο θα σημείωνε ο Perez με τον Verstappen δεύτερο. Πίσω τους βρέθηκαν οι Hamilton-Russell ενώ ο Norris κατάφερε να υποσκελίσει τις δύο Ferrari για την πέμπτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Binotto

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars

F1 GP Baku: Σειρά του Perez στο FP2 (vid)

cars

Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)

cars

Μένει στη Renault o Hulkenberg;

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στο Βέλγιο

cars

R. Schumacher: Δεν πιστεύω πως θα αποχωρήσει ο Vettel

cars

Έρχονται αναβαθμίσεις για τη Ferrari

cars

Η αιτία των κλαταρισμάτων στο GP Μ. Βρετανίας

cars

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

cars