CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Mustang GT3 και GT4: Αγωνιστική πρεμιέρα στην θρυλική Daytona

Η Ford Performance εγκαινιάζει την σεζόν του 2024 στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων συμμετέχοντας στον θρυλικό αγώνα «Rolex 24 at Daytona», με τις αγωνιστικές εκδόσεις Mustang GT3 και GT4. Η Mustang θα συμμετάσχει πολλαπλώς στο εμβληματικό αγωνιστικό event των ΗΠΑ, με τις Mustang GT3 να αγωνίζονται στο «Rolex 24 at Daytona» στις κατηγορίες GTD Pro και GTD και τις Mustang GT4 στις διοργανώσεις IMSA Michelin Pilot Challenge και IMSA VP Racing Sports Car Challenge.

Όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία βασίζονται στην έκδοση παραγωγής της νέας Mustang που αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα και στην Ευρώπη, έχουν εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της μάρκας στα πλαίσια ενός κοινού προγράμματος ανάπτυξης με τον επί σειρά ετών συνεργάτη της στους αγώνες, Multimatic Motorsports.

Στην κατηγορία GTD Pro, η Ford και η Multimatic παρατάσσουν μια ομάδα που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο, με δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί της Mustang GT3 με το Νο. 64 στις πόρτες είναι οι Chris Mies, Mike Rockenfeller και Harry Tincknell, ενώ οι νικητές του Le Mans, Joey Hand και Dirk Müller, μαζί με τον Frédéric Vervisch, θα βρεθούν πίσω από το πηδάλιο της δεύτερης Mustang GT3 με το Νο. 65. Και οι δύο αριθμοί που επιλέχθηκαν για τα εργοστασιακά αυτοκίνητα τιμούν την 60η επέτειο της Mustang.

Η πελατειακή ομάδα Proton Competition συμμετέχει με τη νέα Mustang GT3 με το Νο. 55 στην κατηγορία GTD, με οδηγούς τους Dennis Olsen, Corey Lewis, Ryan Hardwick και Giammarco Levorat.

Στην Daytona, δύο πελατειακές ομάδες πρόκειται να λανσάρουν τη νέα Mustang GT4 στις διοργανώσεις IMSA Michelin Pilot Challenge και IMSA VP Racing Sports Car Challenge. Πιο συγκεκριμένα, η KohR Motorsports θα αγωνιστεί με την Mustang GT4 με το Νο. 59 με οδηγούς τους Luca Mars και Bob Michaelian, με τον πρώτο να συμμετέχει ταυτόχρονα και στο VP Racing Sports Car Challenge. Η McCumbee McAleer Racing γιορτάζει και αυτή με τη σειρά της το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο του θρυλικού αμερικανικού κουπέ, καλωσορίζοντας στο IMSA Michelin Pilot Challenge την Mustang GT4 με το Νο. 13, που θα οδηγούν οι Chad McCumbee και Jenson Altzman.

Στον αγώνα «Rolex 24 at Daytona» η Ford Motor Company έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν, ήδη από την πρώτη της νίκη το 1966, έως και την επικράτησή της στην κατηγορία GTLM, το 2017.

Φέτος ο 24ωρος αγώνας στη Daytona ξεκινά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

TAGS

Related Articles

Η ζήτηση θα κρίνει τη πορεία του Hyundai Elantra N στην Ευρώπη.

cars

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid 4×4. Πλήρες

cars

Lamborghini SCV12. Το υπερόπλο της Squadra Corse για την πίστα!

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Η Oxfam κατηγορεί το Ισραήλ πως εμποδίζει «εσκεμμένα» την είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

cars

Έρχεται και η SUV έκδοση του νέου GMC Hummer.

cars

Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

cars

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής τους – Τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

cars

Ανάκληση σε Toyota Proace City

cars