CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1: Με νίκη – ρεκόρ του Φερστάπεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Μαξ Φερστάπεν που είχε κατακτήσει εδώ και εβδομάδες τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο και έριξε αυλαία στη σεζόν βλέποντας πρώτος την καρό σημαία και στο Άμπου Ντάμπι, πράγμα που σημαίνει ότι έκανε ρεκόρ με 19 νίκες σε 22 αγώνες, αφήνοντας στη 2η θέση τον Σαρλ Λεκλέρ και στην 3η τον Τζορτζ Ράσελ, αφού ο Σέρχιος Πέρεζ που είχε τερματίσει 2ος έπεισε στην 4η θέση λόγω ποινής.

Με τη σημερινή (26/11) επικράτησή του, ο Φερστάπεν έφτασε τις 54 νίκες στην καριέρα του και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της 3ης θέσης στη σχετική λίστα, στην οποία «συγκατοικούσε» -μετά το γκραν πρι του Λας Βέγκας- με τον Γερμανό τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ. Επίσης, ο Ολλανδός πανηγύρισε τη 19η νίκη του μέσα στο 2023 και διεύρυνε ακόμη περισσότερο το δικό του ρεκόρ, το οποίο είχε πανηγυρίσει πέρυσι με 15 επιτυχίες στη σεζόν.

Παράλληλα, με τη 19η επικράτησή του στους 22 αγώνες του 2023, ο Φερστάπεν ανέβασε το ποσοστό νικών του μέσα στη χρονιά στο 86,4% και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του, με την οποία έσπασε στο γκραν πρι του Σάο Πάουλο (5/11) το ρεκόρ του Αλμπέρτο Ασκάρι από το 1952. Ο Ιταλός οδηγός της Ferrari είχε πανηγυρίσει έξι «πρωτιές» στους οκτώ αγώνες εκείνης της χρονιάς και κατείχε το υψηλότερο ποσοστό νικών σε μια σεζόν με 75%.

Το ίδιο επιτυχημένη είναι η σεζόν και για τη Red Bull, η οποία πανηγύρισε σήμερα την 21η επιτυχία της μέσα στο 2023 και βελτίωσε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν στους κατασκευαστές, το οποίο έσπασε στο γκραν πρι του Λας Βέγκας. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος η Mercedes, η οποία είχε σημειώσει 19 νίκες το 2016 (τότε είχαν διεξαχθεί 21 αγώνες στη σεζόν, ενώ φέτος το καλαντάρι περιλαμβάνει 22 γκραν πρι).

Νικητής επομένως και στο Άμπου Ντάμπι ο Φερστάπεν, με τον Λεκλέρ να παίρνει τη 2η θέση και ο Ράσελ την 3η, ενώ ακολούθησαν οι Πέρεζ, Νόρις, Πιάστρι, Αλόνσο, Τσουνόντα, Χάμιλτον και Στρολ.

TAGS

Related Articles

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Giulia GTA. Δοκιμή από γνώστες…

cars

Νέο Toyota Hilux. Νέο γενικά!

cars

Κασσελάκης: Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; – Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα

cars

Νέα BMW Σειρά 4 Coupé και Cabrio – Με ήπιας υβριδικής τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης και diesel

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Continental WinterContact TS 860 S. Για σπορ οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Αμάξι αναποδογύρισε και πέρασε ξυστά από θεατές

cars

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή – Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο Ισραήλ

cars