CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα BMW Σειρά 4 Coupé και Cabrio – Με ήπιας υβριδικής τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης και diesel

Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά 4 σε Coupé και Cabrio. Η επιμελώς ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση των δύο μοντέλων υπογραμμίζει τον δυναμικό χαρακτήρα και το αποκλειστικό τους στυλ. Οι σύγχρονες πινελιές και τα νέα στοιχεία εξοπλισμού δίνουν στο εσωτερικό μια πολυτελή ατμόσφαιρα.

Εδώ, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του cockpit, συμπεριλαμβανομένου του Curved Display, δημιουργεί το ιδανικό υπόβαθρο για την τελευταία εξέλιξη του iDrive με QuickSelect, που βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα BMW 8.5.

Νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος, προβολείς με εντυπωσιακή σχεδίαση των πηγών φωτός και τα προαιρετικά πλέον πίσω φώτα Laser light σηματοδοτούν τις τελευταίες εξελίξεις στο εξωτερικό των δύο μοντέλων. Μέσα στην καμπίνα των σπορ 2θυρων μοντέλων, την προσοχή τραβούν άμεσα τα νέα χαρακτηριστικά όπως η ανανεωμένη σχεδίαση του τιμονιού και του πίνακα οργάνων, οι επενδύσεις των καθισμάτων, τα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης και η προαιρετική χρήση γυαλιού Crafted Clarity σε επιλεγμένα χειριστήρια. Παράλληλα με την εισαγωγή του νέου iDrive με Quick Select στον βασικό εξοπλισμό, οι πελάτες μπορούν τώρα να προσθέσουν προαιρετικά τη λειτουργία Augmented View στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps της νέας BMW Σειράς 4.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Όλες οι κινητήριες μονάδες προσφέρουν συνδυασμό σπορ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου, ανήκοντας στην τρέχουσα αρθρωτή γενιά κινητήρων Efficient Dynamics και συνδυάζονται στάνταρ με 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι, τα οποία επίσης ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας Σειράς 4 Coupé και Cabrio, επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές, επιτείνοντας την σπορ αίσθηση που βιώνει ο οδηγός.

Οι straight-six κινητήρες βρίσκονται κάτω από το καπό των εκδόσεων M Performance και στις δύο σειρές μοντέλων, καθώς και στις νέες 430d xDrive Coupé και 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 286 ίππων. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 184 και 245 ίππων αντίστοιχα και έναν 4κύλινδρο diesel 190 ίππων. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης xDrive, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Όλοι οι 6κύλινδροι εν σειρά κινητήρες που διατίθενται για τη νέα Σειρά 4 Coupé και Cabrio, καθώς και ο 4κύλινδρος diesel, υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για καλύτερη απόδοση ισχύος και βελτιωμένη αποδοτικότητα. Ο βοηθητικός ηλεκτροκινητήρας έχει τη μορφή μιας μίζας / γεννήτριας 48V και καθιστά άμεσα διαθέσιμη την ισχύ των 11 ίππων στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού. Αυτή η ηλεκτρική ώθηση ενισχύει τη δυναμική απόκριση του συστήματος κίνησης κατά την επιτάχυνση από στάση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλότερη αμεσότητα στις μεσαίες στροφές. Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρική μονάδα βοηθά τον κινητήρα όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να λειτουργεί όσο το δυνατόν συχνότερα σε ένα εύρος στροφών με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα επιτρέπει επιπλέον τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που ανακτάται και αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 48V μέσω του Συστήματος Αναγεννητικής Πέδησης. Η ενέργεια που συλλέγεται αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο δεν χρησιμοποιείται μόνο για τον βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα, αλλά τροφοδοτείται επίσης στο ηλεκτρικό σύστημα των 12V με τη βοήθεια ενός μετασχηματιστή τάσης. Ως εκ τούτου, τα συστήματα και αξεσουάρ του αυτοκινήτου που καταναλώνουν ενέργεια λειτουργούν πιο αποδοτικά.

Τα νέα Coupé και Cabrio μοντέλα της Σειράς 4 θα εξακολουθήσουν να παράγονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου επίσης κατασκευάζονται πολλά οχήματα της executive και της πολυτελούς κατηγορίας της μάρκας, καθώς και η Σειρά 8 και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων M4. Το λανσάρισμα στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024.

Related Articles

Dacia Jogger 1.0 TCe 100 LPG – Η έννοια της οικονομίας αλλάζει επίπεδο

cars

Toyota Land Cruiser. Ανανεωμένο και με καινούριο πετρελαιοκινητήρα

cars

Πλήρωσε 21.000 δολάρια για να φτιάξει την μπαταρία του Tesla που χάλασε από τη βροχή

cars

Μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύς για το Opel Mokka Electric

cars

Νέες εκδόσεις Extreme από την Dacia

cars

Η 23χρονη Tik Toker με τους 1 εκατομμύριο followers που θέλει πια να έχει μια δουλειά 9-5

cars

Kosmoride. Και τα ηλεκτρικά mountain bikes της Giant στη παλέτα της

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Η σπορ εκδοχή του ID.4

cars

To Microlino 2.0 είναι η BMW Isetta του 21ου αιώνα!

cars