CARSNEWS
F1 & RACES

Formula1 στη Θεσσαλονίκη: H RB7 έρχεται να ταρακουνήσει τo Λευκό Πύργο

Η RB7 θα πατήσει γκάζι με τον V8 της να ουρλιάζει στις 18.000 στροφές/λεπτό, σαν τραγούδι Σειρήνας που προσπαθεί να ξελογιάσει όσους ανυποψίαστους βρεθούν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το Red Bull Showrun by ALUMIL θα έχει πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά αυτή η πρωταθλήτρια θα κλέψει την παράσταση.

Εκτός από το να μάχεται στις πίστες του κόσμου και να κυνηγά pole positions, νίκες και πρωταθλήματα, σε αυτά τα 18 χρόνια ύπαρξής της, η Red Bull Racing ξέρει όπως καμία άλλη ομάδα, πως να φέρνει τη Formula 1 κοντά στο διψασμένο για θέαμα κοινό.

Τα φημισμένα πια Showruns έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, προσφέροντας απλόχερα δόσεις αδρεναλίνης σε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Με αυτά, η Red Bull δεν τους δίνει απλά μία γεύση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 – μεταφέρει τον κόσμο της F1 στη δική τους έδρα. Σε αστικό περιβάλλον.

Εκεί όπου ο εκκωφαντικός ήχος του κινητήρα και ο καπνός από τα ελαστικά που υποφέρουν, συνθέτουν ένα σχεδόν απόκοσμο μείγμα που μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό όσων έχουν την τύχη να το παρακολουθήσουν.

Αυτό τον Σεπτέμβριο, μπορείς κι εσύ να είσαι ανάμεσα στους τυχερούς, χάρη στο Red Bull Showrun by ALUMIL που έρχεται να «τρελάνει» τη Θεσσαλονίκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το μενού θα έχει πολλά και εντυπωσιακά αλλά η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας, δεν θα είναι άλλη από την εμβληματική RB7. Ένα μονοθέσιο που «γεννήθηκε» στις εγκαταστάσεις του Milton-Keynes και σχεδιάστηκε από τον δαιμόνιο Andrian Newey και την ομάδα του.

Μία πρωταθλήτρια, αφού το 2011 κατέκτησε τους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών αλλά και οδηγών διά χειρός Sebastian Vettel.

Μία ρουκέτα με τροχούς, που κλήθηκε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της προκατόχου της αλλά αντί αυτού, οδήγησε τη Red Bull Racing σε νέα, δυσθεώρητα ύψη.

Κατέκτησε 18 από τις 19 pole positions εκείνης της σεζόν, έχοντας επιβλητική κυριαρχία στο κυνήγι του ενός γρήγορου γύρου. Τις 15 φορές με poleman τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel και 3 με τον Mark Webber.

Είδε πρώτη την καρό σημαία 12 φορές, με τον Γερμανό στα Grand Prix Αυστραλίας, Μαλαισίας, Τουρκίας, Ισπανίας, Μονακό, Ευρώπης, Ουγγαρίας, Βελγίου, Ιταλίας, Σιγκαπούρης, Κορέας και Ινδίας. Ο Αυστραλός πρόσθεσε στη συγκομιδή τη νίκη στη Βραζιλία, στο φινάλε της σεζόν.

Δεν υπήρξε ούτε ένας αγώνας που να μην έχει εξασφαλίσει στη Red Bull Racing μία θέση στο βάθρο ενώ δεν υπήρξε ούτε μία φορά σε αυτόν τον πολύμηνο μαραθώνιο, που να πρόδωσε τους οδηγούς της με κάποια μηχανική αστοχία. Ούτε μία!

Αριθμοί που μαρτυρούν πως έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Όμως στη Θεσσαλονίκη δεν έρχεται για να σπάσει τα χρονόμετρα. Έρχεται για να ξεσηκώσει το διψασμένο για θέαμα κοινό και εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι κρυφές αρετές της.

Πέραν της θηριώδους όψης της και του εντυπωσιακού σχεδιασμού της, η προηγμένη αεροδυναμικά RB7 κρύβει στα σωθικά της ένα V8 κινητήρα 2.400cc που να είσαι σίγουρος/η πως θα σου πάρει το μυαλό.

Ξέχασε τις υβριδικές μηχανές του σήμερα.

Η RB7 θα πατήσει γκάζι με τον V8 της να ουρλιάζει στις 18.000 στροφές/λεπτό, σαν τραγούδι Σειρήνας που προσπαθεί να ξελογιάσει όσους ανυποψίαστους βρεθούν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Patrick Friesacher, θα χαλιναγωγήσει μαεστρικά τα 750+ ατίθασα άλογα της, κάνοντας παράλληλα διαρκή επίδειξη των… χορευτικών της δραστηριοτήτων, πραγματοποιώντας επιδέξια «ντόνατ».

Ετοιμάσου λοιπόν, διότι η RB7 έρχεται να ταράξει τις περισσότερες από τις αισθήσεις σου. Θα είναι σαγηνευτική για όποιον τη βλέπει, εκκωφαντική για όποιον την ακούει, θα γεμίσει την παραλία με τα αρώματα από τα λιωμένα ελαστικά της και όταν σταματήσει το χορό της, θα σου αφήσει την πιο γλυκιά γεύση.

To Red Bull Showrun by ALUMIL έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Προετοιμάσου, γιατί θα είναι ένα show που όμοιό του δεν έχεις ζήσει ποτέ!

Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Related Articles

Που θα δούμε φέτος την Formula 1;

cars

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

cars

Οι ώρες όλων των τηλεοπτικών μεταδόσεων από την Ουγγαρία σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

H Formula 1 έκλεισε (προσωρινά) την πόρτα στον Michael Andretti

cars

Video: The challenges that Charles Leclerc faces in the new Formula 1 car from Ferrari.

Bury

Ο Hamilton ζήτησε… αξιολόγηση!

cars

Χρόνια πολλά Michael Schumacher – Never Give up…

cars

Νέα Aston Martin Vantage: Παίρνει τη θέση της παλιάς ως F1 safety car

cars

F1 GP Στυρίας: Από την pole στη νίκη ο Hamilton

cars