CARSNEWS
F1 & RACES

H Formula 1 έκλεισε (προσωρινά) την πόρτα στον Michael Andretti

(1/2/2024)

– Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι η νέα συμμετοχή δεν θα ήταν ανταγωνιστική

– Οι υπάρχουσες ομάδες αντέδρασαν σε πιθανό new-entry

– Η Formula 1 σκοπεύει να αυξήσει τις ομάδες σε 11 το 2028

– Ο Mario Andretti δήλωσε συντετριμμένος για την απόφαση

Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι η νέα συμμετοχή δεν θα ήταν ανταγωνιστική

Η Andretti Cadillac συνεργάστηκαν με σκοπό να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 αλλά φαίνεται πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η Andretti ήταν ο μόνος υποψήφιος που πληρούσε όλα τα κριτήρια ώστε η FIA να επεκτείνει το grid από 10 ομάδες σε 11, και με ένα μονοθέσιο που είχε ήδη κατασκευαστεί, ήλπιζε να αγωνιστεί το 2025. Ωστόσο, η Formula 1 απέρριψε την αίτηση του Michael Andretti για μια νέα ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2025 και το 2026. Η απόφαση ελήφθη από τους κατόχους εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024. «Ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο ένας νεοεισερχόμενος θα φέρει αξία είναι να είναι ανταγωνιστικός. Δεν πιστεύουμε ότι ο αιτών θα ήταν ανταγωνιστικός συμμετέχων», δήλωσε η F1.

Οι υπάρχουσες ομάδες αντέδρασαν σε πιθανό new-entry

Η πλειονότητα των 10 ομάδων του αθλήματος ήταν αντίθετη με την είσοδο μιας νέας ομάδας, καθώς θα μείωνε το μερίδιο κάθε ομάδας στα έσοδα της Formula 1. Αυτή η αντίθεση είναι πολύ πιθανό να βοήθησε στο να απορριφθεί η αίτηση της Andretti Cadillac. Στις αρχές του περασμένου έτους, ο Michael Andretti κατηγόρησε τις 10 υπάρχουσες ομάδες της F1 ότι είναι «πολύ άπληστες», λέγοντας για την αντίθεσή τους: «Τα πάντα είναι θέμα χρημάτων».

Η Formula 1 σκοπεύει να αυξήσει τις ομάδες σε 11 το 2028

Η Formula One Management (FOM), δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησής μας έχει αποδείξει ότι η παρουσία μιας 11ης ομάδας δεν θα προσέφερε από μόνη της αξία στο Πρωτάθλημα», αλλά ότι υπάρχει δυνατότητα επέκτασης σε 11 ομάδες το 2028.  Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, τα επιπλέον χρήματα μπορεί να απαλύνουν το πλήγμα της διανομής των κερδών με μια 11η ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι άφησε ένα παράθυρο ευκαιρίας ανοιχτό για την ομάδα με επικεφαλής τον Michael Andretti να ενταχθεί στο grid σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Mario Andretti δήλωσε συντετριμμένος για την απόφαση

Ο Mario Andretti, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1978 και πατέρας του Michael, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην είδηση της απόρριψης, ο Andretti δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter): «Είμαι συντετριμμένος. Δεν θα πω τίποτε άλλο γιατί δεν μπορώ να βρω άλλες λέξεις εκτός από συντετριμμένος». Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα αντιδράσει ο Andretti και η Cadillac στην άρνηση της F1 και αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Related Articles

Με θεατές τα Grand Prix σε Πορτογαλία και Ισπανία

cars

Πόσο μειώνει ο καύσωνας την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Η Mercedes είναι εδώ!

cars

To μεγαλύτερο πρόβλημα της Ferrari είναι…

cars

Formula 1: Ο Φερστάπεν εγκατέλειψε και ο Σάινθ τον εκθρόνισε ξανά!

cars

H Pirelli εξασφάλισε το τελευταίο της συμβόλαιο στην F1

cars

Official grid for the 2023 Japanese Grand Prix

cars

F1: Οργισμένη απάντηση στον Sulayem!

cars

Formula 1: Νέα συμφωνία για Grand Prix στο Silverstone (video)

cars