CARSNEWS
NEW MODELS

GP Aυστρίας: Nίκη του Βottas σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς σημαδεύτηκε από ένα πολύ ανατρεπτικό αγώνα ο οποίος μέχρι την μέση του έδειχνε ότι θα ήταν ένας απλός περίπατος για την Mercedes. 

Όμως από ένα σημείο και μετά οι οδηγοί της Mercedes πήραν οδηγία να κόψουν ρυθμό λόγω προβλημάτων που πιθανότατα να αντιμετώπιζαν, οπότε άλλαξε και ο ρυθμός του αγώνα. Σ’ αυτό συνέβαλλαν και οι πολλές εγκαταλείψεις (μόλις 10 μονοθέσια τερμάτισαν) που έφεραν δύο φορές το Safetey Car στην πίστα.

Και εκεί που όλοι έβλεπαν ένα άνετο διπλό της Mercedes, μία ποινή 5 δευτερολέπτων στον Hamilton και η χαμηλή πτήση του Leclerc με έναν εκπληκτικό αγώνα που εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις και την αξιοπιστία της Ferrari, κατάφερε τελικά να βρεθεί στην δεύτερη θέση.

Θέση που πρέπει να πιστωθεί αποκλειστικά στον νεαρό οδηγό καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας δεν έδειχναν να βρίσκονται στον ρυθμό της Mercedes κάτι που μάλλον θα φανεί πιο έντονα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ανέλπιστα ο Norris με την McLaren στο πρώτο του podium, εκμεταλλευόμενος και αυτός την ποινή που είχε πάρει ο Hamilton, δείχνοντας ότι η ομάδα του θα πρωταγωνιστήσει φέτος. Αντίθετα η Red Bull δεν είχε την επιτυχία που περίμενε στον “δικό” της αγώνα, με τα δύο μονοθέσιά της να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Sainz με την McLaren, Perez με Racing Point, Gasly με AlphaTauri, Ocon με Renault, Giovinazzi με Alfa Romeo και Vettel με Ferrari

Επόμενος αγώνας και πάλι στην ίδια πίστα στην Αυστρία όπως έχει αποφασιστεί λόγω του κορωναϊού την επόμενη Κυριακή. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars

Δοκιμάζουμε την υβριδική Toyota Corolla Hybrid των 180 ίππων

cars

Πρώτη Δοκιμή στην Ελλάδα για το νέο Volkswagen Golf

cars

Porsche Panamera: Το βίντεο από το ρεκόρ στο Nurburgring

cars

Κοιτάζουν εναλλακτικές για τη θέση του Hamilton

cars

Ωραία μετατροπή: Δείτε ένα Ford Focus σε έκδοση Speedster!

cars

Τελικά η έκθεση της Γενεύης θα γίνει κανονικά;

cars

Mercedes-Benz Vans: Νέα έκδοση PRO με όφελος από 2.000 ευρώ

cars

Toyota Prius μεταμορφώνεται σε Ferrari

cars