CARSNEWS
F1 & RACES

H Audi έχει κάνει πρόοδο στον υβριδικό κινητήρα F1 του 2026

H γερμανική εταιρεία θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026 εφοδιάζοντας με υβριδικές μονάδες ισχύος τα μονοθέσια της Sauber.

Το 2026 φέρνει μία νέα εποχή στη Formula 1, κάτι που επιτρέπει σε νέους κατασκευαστές να εισέλθουν στο θεσμό χωρίς να έχουν μεγάλο μειονέκτημα έναντι των ομάδων που ήδη μετέχουν στο πρωτάθλημα. Ως γνωστόν η Audi θα λάβει μέρος με συνεργάτη τη Sauber, τον έλεγχο της οποίας θα αναλάβει σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Και μπορεί με το θέμα των οδηγών (διδύμου αγώνων και τρίτου) ακόμα η Audi να μην έχει καταλήξει στις επιλογές της, όμως στο κομμάτι ανάπτυξης του υβριδικού συστήματος γνωρίζει ότι δεν έχει καιρό για χάσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του gMotion by Gazzetta το σχετικό πρόγραμμα προχωράει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Απρίλιο, το σύστημα πάνω στο οποίο έχουν δουλέψει μέχρι στιγμής οι μηχανολόγοι της Audi είναι ένας μονοκύλινδρος κινητήρας που δοκιμάζεται στο δυναμόμετρο. Σχετικές ανακοινώσεις για την πρόοδο των δοκιμών θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς η Audi στοχεύει να έχει λειτουργικό ένα πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένων όλων των στοιχείων μιας μονάδας ισχύος που θα μπει στο μονοθέσιο της F1, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Photo Credits: Audi

Related Articles

F1 GP Εμίλια Ρομάνια: Στην pole position o Bottas

cars

F1 Ιαπωνικό GP

cars

Χρόνια πολλά Michael Schumacher – Never Give up…

cars

Μέχρι το 2027 στην Ουγγαρία η F1

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (30/07/2023)

cars

MotoGP – GP Ινδίας: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

cars

Ο Brundle διατηρεί το σενάριο Hamilton-Ferrari

cars

Formula 1® intensifies development of Aston Martin Valhalla supercar

cars

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

cars