CARSNEWS
NEW MODELS

H Lotus ετοιμάζει ένα entry-level μοντέλο

Ακόμη και έτσι η Lotus θεωρεί πως το νέο της μοντέλο θα είναι προσιτό οικονομικά και δίχως εκπτώσεις στον τομέα της τεχνολογίας και φυσικά στην δεδομένη οδηγική απόλαυση. Και αυτό επειδή θα είναι κεντρομήχανο με V6 μοτέρ και θα έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Evija, όπως δήλωσε ο CEO της Lotus, o Phil Popham, στον βρετανικό τύπο.

Χάρη στην «χαμηλή» τιμή πώλησης η νέα κεντρομήχανη Lotus θα στοχεύσει στην διεύρυνση του πελατολογίου της εταιρίας και στην ενίσχυση της γκάμας της. Μάλιστα το entry-level μοντέλο της Lotus θα έχει ένα πιο ήπιο set-up ώστε να προσφέρεται για καθημερινή χρήση και ταυτόχρονα τις επιδόσεις και τις συγκινήσεις μιας γνήσιας Lotus.

Ο Popham πιστεύει πως το μέλλον της εταιρίας του θα κριθεί από τα καθαρά σπορ αυτοκίνητα και όχι από SUV υψηλών επιδόσεων, όπως έχει πράξει η Lamborghini και η Aston Martin. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν απέκλεισε την παραγωγή ενός SUV ή ενός sport sedan, κάτι που προφανώς επιθυμεί και η ιδιοκτήτρια κινεζική εταιρία Geely ώστε η Lotus να αποδειχθεί μια νέα πηγή κερδοφορίας.

Θα κατασκευάζεται σε μια προέκταση του εργοστασίου της εταιρίας στο Hethel της Βρετανίας και θα παρουσιαστεί τέλη του έτους ή αρχές 2021. Ο Popham είπε πως ένας βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η αύξηση της ετήσιας παραγωγής από τα 1.600 αυτοκίνητα στα 5.000, σύμφωνα με την Automotive News.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιο είναι το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό το teaser;

cars

Ρομπότ θα μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε υπόγεια πάρκινγκ

cars

Stellantis: Γιατί προσφέρει εθελούσια έξοδο εν μέσω της μετάβασης στα EV

cars

Προς πώληση η Aston Martin Rapid Station Wagon

cars

Αυτό το κλασικό Land Rover Defender κοστίζει όσο τέσσερα καινούργια

cars

Τα επόμενα μικρά Fiat θα βασίζονται στο πάτωμα του Peugeot 208!

cars

Η Mercedes-AMG GT 73 θα έχει 800 PS

cars

Τριακοσαρίζοντας με την Ferrari FF στην Autobahn (Video)

cars

Επίσημο: Αναβλήθηκε ξανά η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο λόγω της Covid-19

cars