CARSNEWS
NEW MODELS

H ταινία Κόντρα σε Όλα κερδίζει δύο βραβεία Όσκαρ


ΜΕ ΝΩΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΧΡΩΜΑ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FORD ΣΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟΥ LEMANS, Η ΤΑΙΝΙΑ «ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ» Η «LE MANS ’66» ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ.

  • 10/2/2020

Η ταινία για την αντιπαλότητα της Ford με τη Ferrari κατά τη δεκαετία του 1960 στο 24 Hours του LeMans, προτάθηκε αρχικά για τέσσερα Βραβεία Όσκαρ. Και μπορεί οι Christian Bale ως Ken Miles και Matt Damon ως Carroll Shelby να μην προτάθηκαν για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου όμως η ταινία προτάθηκε για τρεις άλλες κατηγορίες και επιπλέον αυτήν καλύτερης ταινίας. Τελικά στη χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ: Το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ και το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ ήχου.

Παρόλο που η ταινία Grand Prix του 1967 κέρδισε Όσκαρ για ήχο, μοντάζ και ειδικά εφέ, δεν ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κι έτσι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου και στην ιστορία των διάσημων βραβείων, καμία ταινία με αγώνες αυτοκινήτου δεν έχει κερδίσει βραβείο καλύτερης ταινίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Donald Trump έκανε «γύρο» με το «κτήνος» στην πίστα Daytona 500 (Video)

cars

Επιλέγοντας το δυναμικό Ford Puma

cars

Έτοιμος ο Coletta για αντι-Binotto!

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Κυριαρχία και… αυτοκτονία

cars

Τέλος εποχής για τους quad-turbo diesel της BMW

cars

Το Τ.50 του Gordon Murray είναι ο πνευματικός διάδοχος της McLaren F1

cars

Ένα Mini John Cooper Works για το δρόμο, με γεύση από GP

cars

Το νέο Kuga ανοίγει την ηλεκτρική εποχή της Ford

cars