CARSNEWS
NEW MODELS

LIVE: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross

Πριν από 25 χρόνια η Toyota παρουσίαζε την πρώτη γενιά του RAV4 ιδρύοντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία των σύγχρονων SUV, σήμερα επιστρέφει  για να αλλάξει εκ νέου τον χάρτη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς segment αποκαλύπτοντας  το πρώτο SUV πόλης της σύγχρονης ιστορίας της που δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris Cross.

To Toyota Yaris Cross βασίζεται στην νέα γενιά του ιαπωνικού supermini, διαθέτοντας παρόλα αυτά έναν δυναμικότερο σχεδιασμό, αυξημένες διαστάσεις και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Ειδικότερα, το μήκος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά 24 εκατοστά σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του νέου Yaris φτάνοντας τα 4,18 μέτρα, το πλάτος έχει κερδίσει 20 χιλιοστά και το ύψος 90 χιλιοστά. Τριάντα χιλιοστά μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το έδαφος, την οποία θα κληθεί να αξιοποιήσει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εφοδιάζονται οι υβριδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος ωστόσο συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 116 ίππους. Η δικίνητη υβριδική έκδοση του Toyota Yaris Cross εκλύει μόλις 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο ενώ η τετρακίνητη λιγότερα από 100 γραμμάρια C02/χλμ. 

Η παραγωγή του Toyota Yaris Cross θα πραγματοποιηθεί στη  Γαλλία με τους Ιάπωνες να θέτουν  υψηλούς στόχους οι οποίοι μεταφράζονται σε ετήσιες πωλήσεις 150.000 μονάδων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Συμβατικοί κινητήρες: Σκοτώνουν τα… άλογα όταν “γεράσουν”;

cars

Εξαιρετικός χρόνος από την Mercedes-AMG A45 S στο Nurburgring (Video)

cars

Η Daihatsu παρουσιάζει στο Τόκιο τα “φτιαγμένα” μίνι μοντέλα της

cars

Ιατρικές μάσκες από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

cars

Η ηλεκτροκίνητη Citroen DS έρχεται από το μέλλον

cars

Μείωση προσωπικού στην Daimler

cars

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

cars

Η Jessi Combs μπήκε στο βιβλίο Guinness ως η ταχύτερη γυναίκα παγκοσμίως

cars

Στα 20.000 δολάρια η έκπτωση για την Jaguar I-Pace

cars