CARSNEWS
F1 & RACES

Mini αφιέρωμα στις σεζόν 1994 -2013

Βλέποντας το τελευταίο διάστημα τους φετινούς αγώνες ξεκίνησα να αναπολώ τους αγώνες του παρελθόντος.

Οπότε ας ανατρέξουμε στις 20 σεζόν από το 1994 έως το 2013 συνεχίζοντας με το δεύτερο μέρος του mini αφιερώματος.

1999: Φτάνουμε αισίως στο 1999.

Ο Hakkinen και η McLaren έτοιμοι  να υπερασπιστούν τους τίτλους του 1998!!

Ο Schumacher με την Ferrari θέλουν να φτάσουν στην κορυφή όμως στο Silverstone, o Γερμανός θα σπάσει το πόδι του!!!

Το βάρος πέφτει στον Eddie Irvine όπου με την βοήθεια του πολύ καλού τρίτου οδηγού του Mika Salo, αλλά και του Schumacher με επιστροφή ρεκόρ,  φτάνουμε στην Suzuka για την μάχη Irvine-Hakkinen με τον Φιλανδό να παραμένει πρωταθλητής, και την Ferrari πρωταθλήτρια κατασκευαστών μετά το 1983!!!

2000: Μετά από μια επική χρονιά που τα είχε όλα προσπεράσματα μάχες δράμα φτάνουμε σε ακόμη έναν τελικό αγώνα στην Suzuka με τους Schumacher-Hakkinen ξανά απόλυτους διεκδικητές, με τις κατατακτήριες αυτού του αγώνα να μένουν στην ιστορία με 6 εναλλαγές στην pole!!!!

Τελικά ο Schumacher πέτυχε αυτό για το οποίο ήρθε στο Maranello να γίνει πρωταθλητής!!!

2001-2002: Δεν επιφύλαξαν κάτι ιδιαίτερο με τον Schumacher και την Ferari κυρίαρχους  με εντυπωσιακά ποσοστά στις νίκες!!!

2003: Άλλη μια σεζόν έπος με τρεις οδηγούς να φτάνουν στον τελικό αγώνα για το πρωτάθλημα!!! Ο ήδη πρωταθλητής  Schumacher, απέναντι σε ένα ατόφιό οδηγικό ταλέντο τον Montoya αλλά και τον πολύ δυνατό Kimi Raikkonen!

Τελικά η Ferrari με τον Schumacher επικράτησαν για ακόμη μία χρονιά.

2004: Η σεζόν που θαυμάσαμε το κορυφαίο μονοθέσιο στην ιστορία της Ferrari, την F2004,   με τον Schumacher να γίνεται πρωταθλητής για έβδομη φορά! 

2005: Το νέο αίμα της Formula 1  με τον Alonso και την Renault να παίρνουν τα πρωταθλήματα με τον Kimi Raikkonen να έχει ρεσιτάλ ατυχίας με την McLaren αλλά και ρεσιτάλ οδήγησης όπως στο Ιαπωνικό GP!

2006: Σεζόν έπος!!!!

Ένας Alonso να εδραιώνεται στο παγκόσμιο στερέωμα, με το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του, αλλά με έναν τεράστιο Michael Schumacher να κάνει απίστευτη σεζόν!!! Μία μονομαχία που έμεινε στην ιστορία!

2007: Η McLaren θα είχε σαν οδηγούς τον πρωταθλητή Alonso και τον νέο ταλαντούχο Βρετανό Lewis Hamilton με τον Raikkonen να κατηφορίζει νότια στο Ιταλία και την Ferrari!

Όμως στην περίπτωση της McLaren ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο!

Με τις ισορροπίες να χάνονται λόγο της δυναμικής του Hamilton και με μία απίστευτη ιστορία υποκλοπών, οδήγησε σε μηδενισμό της Βρετανικής ομάδας.

Αλλά η μάχη στους οδηγούς μεταξύ Alonso, Hamilton και Raikkonen έφτασε μέχρι τον τελικό του Interlagos με τον Raikkonen πρωταθλητή και μάλιστα είναι τελευταίος, με τα χρώματα της Ferrari μέχρι και σήμερα!

If Massa and Kubica raced the way they did in Fuji Japan 2007 with today’s 2023 FiA formula 1 rules their penalties would be jail and solitary confinement

pic.twitter.com/TukDqrFVW7

— ahmed baokbah 🇸🇦🏎✈️ (@ahmed_baokbah) July 2, 2023

2008:Άλλη μια δραματική σεζόν!!! Η Ferrari να έχει ένα καταπληκτικό μονοθέσιο αλλά τα άτυχα αποτελέσματα του Raikkonen, έδωσαν την ευκαιρία  στον Massa να γίνει το 18ο βιολί της Scuderia!

Από την άλλη ο Hamilton κάνοντας ορισμένες επικές εμφανίσεις(Silverstone) πήγε στην Βραζιλία ως φαβορί στον τελικό! 

Όμως η φοβερή νίκη του Massa όπου για 36 δευτερόλεπτα του έδινε τον τίτλο, μέχρι ο Hamilton να εκμεταλλευτεί το λάθος  του Glock να παραμείνει με στεγνά ελαστικά και να κάνει το προσπέρασμα που του έδωσε το πρώτο του πρωτάθλημα!!!

2009: Αυτή η σεζόν μπορεί να μην είχε πρωτάθλημα στον τελικό αγώνα αλλά είχε την εκπληκτική ιστορία της Brawn Gp και του Jenson Button!

Η Honda αποχώρησε. O Ross Brawn την αγόρασε για μόλις μία λίρα φτιάχνοντας ένα καινοτόμο μονοθέσιο, και με την αξιόπιστη οδήγηση του Button πέτυχαν μια σεζόν με δοξασμένο τέλος.

2010:  Ferrari vs Red Bull καί ο Alonso να φτάνει τόσο κοντά στο τρίτο του πρωταθλημα  από την πρώτη του σεζόν στην Ferrari! 

Η Red Bull με μονοθέσιο δια χειρός Adrian Newey και το μεγάλο ταλέντο του Sebastian Vettel με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο μισό του 2009, μπήκαν στην εξίσωση και στον πρώτο τελικό που έγινε στο Abu Dhabi με την τότε διάταξη και τον Alonso να κολλάει πίσω από τον Petrov μετά το pit stop του χάνοντας τον τίτλο από τον Vettel.

2011:Σεζόν περίπατος για Vettel και Red Bull. Δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν και τα δύο πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών!!

2012:Ίσως η καλύτερη σεζόν όλων των εποχών με έξι οδηγούς να γλυκοκοιτάζουν το πρωτάθλημα και να κερδίζουν νίκες.

Δείτε ονόματα: Vettel,Webber,Button,Hamilton, Raikkonen,Alobso!! Τι και αν ο τίτλος πήγε πάλι στον Vettel και κατά Αυστρία μεριά, το 2012 ήταν η “Ιλιάδα της F1”!!!!

Today marks 11 years since Sebastian Vettel’s 3rd Formula 1 World Championship win @ the 2012 Brazilian Grand Prix.

Who remembers his opening lap spin though?

I remember thinking to myself that Adrian Newey builds fast cars…that are as STRONG as a TANK!#F1 pic.twitter.com/xyQkUqS2Zp

— Kunal Shah (@kunalashah) November 25, 2023

2013: Η τελευταία αμιγώς μηχανική εποχή της Formula είχε μέτριο ενδιαφέρον για τον τίτλο, η Red Bull και ο Vettel ήταν άνετοι. Όμως είχε την άνοδο της Mercedes στις νίκες και κάποιες ωραίες εμφανίσεις του Alonso με την Ferrari!!!

 Η Formula 11994 έφτασε στο ναδίρ με τον θάνατο του μεγάλου Ayrton Senna, όμως πέτυχε το rise like a phoenix με καινοτομίες στην ασφάλεια και ονόματα ιερά τέρατα να δίνουν στον κόσμο υπέροχες αναμνήσεις και στιγμές!!

Και περάσαμε στην πράσινη νέα εποχή και η Fornula 1 θέλει σαν παντοτινή μηχανή χρημάτων να ακολουθεί.

Όμως οι μέχρι τώρα οι κινήσεις στην υβριδική εποχή των διοικούντων έδωσε μια μόνο χρονιά ανταγωνισμού το 2021 όπου και εκεί το τέλος επισκίασε τις προσπάθειες του Verstappen και του Hamilton!! 

Και όσο χρήμα και να βγει αυτό που μένει στην μνήμη είναι οι αγώνες που έκοψαν την ανάσα, τα ξενύχτια μας να δούμε τους αγώνες στις άλλες Ηπείρους και η εμφάνιση οδηγών που έκαναν πράγματα σχεδόν εξώκοσμα……

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

Formula 1: Αλλαγή ελαστικών σε 1,8 δλ. – Nέο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (+video)

cars

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

cars

Παραδέχθηκε τις επαφές με τον Hamilton η Ferrari

cars

Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

cars

Τελικά θα δούμε νέα ομάδα στο grid της F1;

cars

Grand Prix θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων των ομάδων

cars

F1 News: Pirelli’s New Contract With Formula One To Be Its Last One

cars

F1’s new points system on course to get support it needs

cars

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

cars