CARSNEWS
AUTONEWS

Mini Vision Urbanaut Concept. Οδηγός για το μέλλον της εταιρίας.

Είναι γνωστό ότι η Mini θέλει να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο και έχοντας αυτόν τον απώτερο στόχο, είναι απολύτως λογικό να πειραματίζεται με σχήματα και προϊόντα. Το Vision Urbanaut είναι ένας από αυτούς τους πειραματισμούς και παίρνοντας την μορφή ενός φουτουριστικού MPV, μας δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η αγγλική εταιρία στο μέλλον. Το design είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και λιτό, όπως αρμόζει σε ένα πρωτότυπο που παρουσιάζει μία όψη της αστικής κινητικότητας το έτος 2030 και σύμφωνα με την Mini, το Urbanaut δημιουργήθηκε ως μία σύγχρονη εκδοχή και υλοποίηση του μότο “έξυπνη χρήση χώρου” που χρησιμοποιεί από το λανσάρισμα του αυθεντικού Mini, στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Έτσι, το Vision Urbanaut παίρνει τη μορφή ενός φουτουριστικού MPV και μοιάζει στο Volkswagen ID Buzz, αν και αρκετά μικρότερο. Μην μπερδευτείς και νομίζεις ότι είναι μικρό όμως, αφού με μήκος της τάξης των 4,46 μέτρων, το νέο πρωτότυπο της Mini είναι 26 εκατοστά πιο μακρύ από το Mini Countryman. Οι εξαιρετικά μικροί πρόβολοι βοηθούν στην μεγιστοποίηση των χώρων στην καμπίνα που σχεδιάστηκε με μία φιλοσοφία “ενός όγκου” και μπορεί να προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον για τις καθημερινές (και όχι μόνο) μετακινήσεις αλλά και να μετατραπεί σε ένα μικρό σαλόνι, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς θα γίνεται αυτό. Για τις μετακινήσεις πάντως, 4 άτομα θα βολευτούν χωρίς ιδιαίτερο κόπο ενώ το επίπεδο εξατομίκευσης που προσφέρει το Vision Urbanaut στην θεωρία, είναι άνευ προηγουμένου. Όπως εξαιρετικά προηγμένο είναι το πρωτότυπο όσον αφορά στην συνδεσιμότητα και στις υπηρεσίες άνεσης, είτε μιλάμε για το πώς κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω smart-devices, είτε για την μεγάλη πλαϊνή πόρτα, είτε για το πώς μπορεί να παραμετροποιηθεί η καμπίνα ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ενώ το Vision Urbanaut δημιουργήθηκε ως concept, η Mini δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να περάσει στην παραγωγή κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Κι όταν μιλάμε για μέλλον, μιλάμε για το 2027 ή ακόμα πιο μετά. Μέχρι τότε ποιος ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση και πώς μπορεί να μεταβληθεί ο προγραμματισμός της Mini, επομένως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάμε για τόσο μακρινά σχέδια. Ούτε φυσικά για το κινητήριο σύνολο του Vision Urbanaut που εννοείται πως είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ούτως ή άλλως καθώς το πρωτότυπο δεν υφίσταται πέραν των εικονικών αναπαραστάσεων που βλέπεις.

The post Mini Vision Urbanaut Concept. Οδηγός για το μέλλον της εταιρίας. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το Infiniti QX60.

cars

Smart e-bike. Ο  έξυπνος τρόπος να κυκλοφορείς στην πόλη!!!

cars

Formula 1: Νικητής ο Σάινθ στη Σιγκαπούρη – Τέλος το σερί του Φερστάπεν

cars

Όταν ένας πιλότος συναντά το ProPilot

cars

Hyundai i30 N Project C. Ο “νέος” αγρίεψε και απαιτεί προσοχή!

cars

«Κόντρα» Θεμιστοκλέους – Νοτοπούλου στη Βουλή: «Περισσότερο σεβασμό» – «Ξαναστήσαμε το ΕΣΥ στα πόδια του

Bury

Εντός εξαμήνου το νέο Toyota Land Cruiser.

cars

Fiat 128. Καινοτομίες 50 ετών!

cars