CARSNEWS
AUTONEWS

NIO ET7. Ένα τεχνολογικά προηγμένο, ηλεκτρικό premium sedan.

Η NIO είναι μία από εκείνες τις νεοσύστατες εταιρίες που μιλάει λίγο και πράττει πολλά. Μπορεί να προέρχεται από την Κίνα αλλά δεν υπακούει σε στερεότυπα και αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά: το EP9 των 1.360 ίππων. Ταυτόχρονα όμως, η NIO έχει δύο σημαντικά προβλήματα: η γκάμα της είναι μικρή και αδυνατεί να βρει το κοινό της. Προσπαθεί να λύσει και τα δύο δε, με την προσθήκη ενός premium, ηλεκτρικού sedan, το οποίο θα σταθεί δίπλα στα δύο SUV της και το EP9, προσπαθώντας να κερδίσει ένα μερίδιο αγοράς στην εγχώρια αγορά που δείχνει πως εκτιμά ακόμα αυτοκίνητα αυτού του στιλ.

Το ET7, όπως ονομάζεται, είναι ένα όμορφο sedan με καλαίσθητες αναλογίες και άφθονη τεχνολογία. Κάτω από το κομψό παρουσιαστικό, κρύβονται δύο ηλεκτροκινητήρες με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 650 ίππων περίπου και 850 Nm ροπής, που φροντίζουν να επιταχύνουν το αμάξωμα στα 100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Όσο για την μπαταρία, η NIO προσφέρει δύο επιλογές: μία 70 kWh για 500 χιλιόμετρα αυτονομίας και μία 100 kWh για περισσότερα από 700 χιλιόμετρα. Στα τέλη του 2022, θα προστεθεί και μία ακόμα, μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 150 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 1.000 χιλιόμετρων.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει την μέγιστη άνεση και όλη εκείνη την τεχνολογία που περιμένει κάποιος από ένα premium, ηλεκτρικό sedan. Το ET7 εξοπλίζεται με “έξυπνη” αερανάρτηση, κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ηλιοροφή, “αόρατους” αεραγωγούς και ένα ολοκληρωμένο πακέτο πληροφόρησης που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων σε μία οθόνη 10,2 ιντσών, μία κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment και τον χειρισμό όλων των υπολειτουργιών, standard head-up display και ούτε 5, ούτε 10 αλλά 23 ηχεία! Μεγάλο μέρος της παρουσίασης του νέου μοντέλου της NIO ήταν και οι προηγμένες λειτουργίες ημι-αυτόνομης οδήγησης που είναι διαθέσιμες με συνδρομή της τάξης των €86 μηνιαίως – υποψιάζομαι ότι αυτό το μοντέλο θα είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε στο μέλλον.

The post NIO ET7. Ένα τεχνολογικά προηγμένο, ηλεκτρικό premium sedan. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Formula 1 στρέφεται επισήμως στα E-sports!

cars

Το επόμενο Nissan Leaf θα είναι SUV!

cars

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Πολυτέλεια και τεχνολογία σε αρμονία…

cars

Προ των πυλών η κακοκαιρία – «Στο κόκκινο» η Θεσσαλία με έντονες βροχοπτώσεις

cars

Opel Manta GSe Elektromod. Από το παρελθόν για το μέλλον!

cars

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα γινόταν σήμερα 111 ετών

cars

Το 2022 η νέα Ford Mustang!

cars

Citroen Type Holidays: Το όχημα για εναλλακτικές διακοπές

cars

Jeep Wrangler Rubicon 392. Όχι απλά ένα Wrangler με V8!

cars