CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Hyper Punk concept – Σχεδιασμένο για influencers και καλλιτέχνες

Η Nissan αποκάλυψε σήμερα το 4ο αυτοκίνητο από τη σειρά πρωτότυπων οχημάτων της, το Nissan Hyper Punk, το οποίο πρόκειται να έχει φυσική παρουσία στο Japan Mobility Show στις 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα λειτουργικό και κομψό στυλ αμάξωμα, με πλήρως ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα που απευθύνεται σε δημιουργούς περιεχομένου, influencers, καλλιτέχνες και όσους εστιάζουν στο στυλ και την καινοτομία.

Προσφέροντας απρόσκοπτες συνδέσεις μεταξύ του εικονικού/φυσικού και του εσωτερικού/εξωτερικού κόσμου, το Hyper Punkως ένα crossover της επόμενης γενιάς εμπνέει την προσωπική έκφραση σε όλους τους κόσμους. Το σύστημα Vehicle-to-Everything (V2X) του concept διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ενώ παράλληλα να μοιράζονται την ενέργεια του οχήματος με φίλους σε διάφορες εκδηλώσεις. Στο εσωτερικό, στοιχεία σε στυλ origami αντικατοπτρίζουν τον ιαπωνικό σχεδιασμό και δημιουργούν έναν εσωτερικό χώρο όπου το ψηφιακό και η τέχνη συνδυάζονται.

Για παράδειγμα, οι ενσωματωμένες κάμερες μπορούν να απαθανατίσουν το τοπίο γύρω από το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να το μετατρέψουν σε σκηνικά στυλ manga ή σε γραφικά μοτίβα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Οι εικόνες μπορούν στη συνέχεια να προβληθούν σε μια οθόνη τριών πάνελ η οποία είναι τοποθετημένη γύρω από τον οδηγό στο πιλοτήριο, δημιουργώντας έναν χώρο όπου η πραγματικότητα και ο κόσμος του metaverse συγχωνεύονται. Σχεδιασμένη ως ένα κινητό δημιουργικό στούντιο, η καμπίνα παρέχει απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορεί να συνδεθεί με τις συσκευές των επιβατών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ή να δημιουργούν εν κινήσει.

Με βιοαισθητήρες AI, το Hyper Punk concept μπορεί να ανιχνεύσει τη διάθεση του οδηγού και να επιλέξει αυτόματα τη σωστή μουσική και φωτισμό, ενισχύοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητα του οδηγού. Με εξωτερική αισθητική που ορίζεται από πολύπλευρες και πολυγωνικές επιφάνειες, το Ιαπωνικό πρωτότυπο ξεχωρίζει από το πλήθος, ιδιαίτερα χάρη στους τόνους στην ασημί βαφή που αλλάζουν ανάλογα με τη γωνία θέασης και την πηγή φωτός.

Η αεροδυναμική απόδοση και το τολμηρό στυλ, που έρχεται σε αντίθεση με τη μινιμαλιστική σχεδίαση, αντιπροσωπεύουν την επιθυμία του χρήστη για προσωπική έκφραση και προβάλλουν την προοδευτική προσέγγιση της μάρκας για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και σχεδίων.

Η στιβαρή σχεδίαση με προεξοχές και μεγάλους τροχούς 23 ιντσών καθιστά αυτό το όχημα ιδανικό, τόσο για οδήγηση στην πόλη, όσο και εκτός δρόμου. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα τονίζουν τα πολυγωνικά σχήματα και ενσωματώνονται στην επιφάνεια του αμαξώματος, τονίζοντας περαιτέρω αυτό το μοναδικό όχημα.

Από σήμερα, η ψηφιακή τρισδιάστατη πινακίδα Cross Shinjuku Vision στην περιοχή Shinjuku του Τόκιο θα παρουσιάζει τα τέσσερα πρωτότυπα αυτοκίνητα EV, Hyper Urban, Hyper Adventure, Hyper Tourer και Hyper Punk, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, την ημέρα έναρξης του Japan Mobility Show.

Related Articles

Στις 7 Μαΐου η Lamborghini θα αποκαλύψει κάτι νέο…

cars

Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την τρομοκρατία και την ειδεχθή επίθεση κοντά στη Μόσχα

cars

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Γιατί μου λες ψέματα; γιατί δεν με θέλεις;» – Η οκτασέλιδη επιστολή του δράστη στην Κυριακή

Bury

«Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

cars

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Citroën «My Ami Buggy»: Μια ειδική έκδοση σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή

cars

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

cars

Kia XCeed και Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid. Ένα μεγάλο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό!

cars

Κοινό μήνυμα στα γενέθλια του γιου τους Λούις ετοιμάζουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

cars