CARSNEWS
NEW MODELS

Terrain Mode για το επόμενο Kia Sorento

Η τέταρτη γενιά του SUV της Kia βρίσκεται πρακτικά προ των πυλών, καθώς το λανσάρισμά του στις ευρωπαϊκές αγορές έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του φθινοπώρου. Το νέο Sorento θα βασίζεται στο καινούριο πάτωμα Ν3 της εταιρίας και θα διαθέτει μία ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Αυτά όμως είναι ήδη γνωστά. Η είδηση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι οι υπεύθυνοι εξέλιξης της Kia έχουν φροντίσει να το εφοδιάσουν με ένα νέο σύστημα ελέγχου μεταφοράς της ροπής στο έδαφος, με την ονομασία Terrain Mode.

Μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στη βάση της κεντρικής κονσόλας, ο οδηγός θα είναι σε θέση να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις του συστήματος τετρακίνησης, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε διαφορετικά είδη εδάφους. Οι τρεις προσφερόμενες επιλογές είναι οι Mud, Sand και Snow. Με βάση, λοιπόν, το επιλεγμένο πρόγραμμα, θα μεταβάλλεται η απόκριση του κινητήρα, η κατανομή της ισχύος, καθώς και τα χαρακτηριστικά ευστάθειας, μέσω του αντίστοιχου συστήματος. Το Terrain Mode θα μεταβάλλει επίσης και τους χρόνους των αλλαγών στα δύο αυτόματα κιβώτια του αυτοκινήτου (οκτώ σχέσεων για τα diesel, έξι σχέσεων για τα υβριδικά).

Σύμφωνα με τον Pablo Martinez Masip, διευθυντή προϊοντικού σχεδιασμού και τιμολόγησης της Kia Motors Europe, «το Sorento είναι πλέον πιο ικανό από ποτέ και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους οδηγούς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έλεγχο στο τιμόνι. Το νέο μοντέλο συνδυάζει την ευφυή κίνηση σε όλους τους τροχούς και ένα ισχυρό πλαίσιο monocoque με τη νέα λειτουργία Terrain Mode. Ως εκ τούτου, είναι πιο γρήγορο στις αντιδράσεις του σε μεταβαλλόμενες συνθήκες και επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν ένα πιο εύκολο έργο».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πουλάει την καρό σημαία η Formula 1!

cars

Η Volkswagen λέει πως τα sedan δεν έχουν «πεθάνει»!

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

cars

Rally Monte Carlo: Το τρομακτικό ατύχημα του Tanak (Video)

cars

Alfa Romeo 6C: Το σύμβολο μιας εποχής

cars

Το πεντάθυρο Suzuki Jimny περνά στην παραγωγή!

cars

35 ατάκες από οδηγούς αγώνων που έγραψαν ιστορία

cars

Σοκ και δέος: Ένα extreme Golf GTI με τον κινητήρα στο κέντρο!

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CUPRA Formentor

cars