CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen Arteon R-Line Edition. Ειδικό και περιορισμένης παραγωγής!

Το Arteon ίσως να είναι το πλέον υποτιμημένο μοντέλο στην γκάμα της Volkswagen, όπως ίσως είναι και το πλέον ελκυστικό. Έτσι, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η γερμανική εταιρία αποφάσισε να τονώσει λίγο την παρουσία του στην αγορά, ενισχύοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του και λανσάροντας την “R-Line Edition”. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι επέλεξε να περιορίσει την διαθεσιμότητα της όπως είχε κάνει και με το ομώνυμο Passat πριν από αρκετούς μήνες. Ενώ όμως με το Passat Variant R-Line Edition διέθεσε 2.000 αυτοκίνητα στην αγορά, στο Arteon R-Line Edition θα περιορίσει την παραγωγή στα 250 αυτοκίνητα μόλις!

Το κορυφαίο Arteon λοιπόν, ακολουθεί την ίδια συνταγή με το συγγενές Passat Variant ώστε να ξεχωρίζει. Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή είναι το εντυπωσιακό “Moonstone Grey” χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με το μαύρο σε διάφορα σημεία του αμαξώματος αλλά και στις “Rosario” ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Στο Arteon R-Line Edition, η οροφή, τα καλύμματα των καθρεπτών και κάποιες λεπτομέρειες τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω προφυλακτήρα έχουν αυτό το “piano black” φινίρισμα ενώ φιμέ είναι και τα πίσω παράθυρα.

Το ίδιο θέμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό όπου οι σχεδιαστές της Volkswagen διάλεξαν επενδύσεις σε Nappa δέρμα και μαύρο χρώμα ενώ οποιαδήποτε άλλη απόχρωση προέρχεται αποκλειστικά από το πακέτο εσωτερικού φωτισμού. Η γερμανική φίρμα επέλεξε επίσης να εξοπλίσει το Arteon περιορισμένης παραγωγής στον υπερθετικό βαθμό, οπότε η λίστα περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, adaptive LED φωτιστικά σώματα, το κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Area View, το Dynamic Road Sign Display, Adaptive Distance Control κ.ά.

Για τα κινητήρια σύνολα με τα οποία προσφέρεται το Arteon R-Line Edition, οι επιλογές περιορίζονται στις ισχυρότερες προτάσεις της γκάμας. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κινητήρες και συνολικά 4 εκδόσεις: η Volkswagen προσφέρει τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο TSI βενζινοκινητήρα είτε με 190 είτε με 272 ίππους καθώς και τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο TDI turbodiesel με 190 ή 240 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, ο εκάστοτε κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ στην εκδοχή με τον βενζινοκινητήρα των 272 ίππων, υπάρχει και το 4Motion σύστημα τετρακίνησης. Ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας και ο ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας, εξοπλίζονται και με το Adaptive Chassis Control της Volkswagen. Όλα αυτά όμως, έχουν το κόστος τους και αυτό ανέρχεται στα €55.970 (για το Arteon R-Line Edition με τον δίλιτρο TSI των 190 ίππων).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen. Σημαντικό όφελος μέσω του προγράμματος «Back on the road”

cars

Nissan. Τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

Renault Megane RS Ultime – Μία ειδική έκδοση, φόρος τιμής σε ένα υπέροχο μοντέλο

cars

Peugeot 508 1.5 BlueHdi EAT 8. Η αρχοντιά του σεντάν

cars

Δυνατότητα οδήγησης φορτηγών ΙΧ και στα αδέρφια των αγροτών

cars

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Μόνο η Φαίη Σκορδά ξέρει τι θα κάνει του χρόνου

cars

Και υβριδικό και τετρακίνητο το νέο, μικρό SUV της Toyota!

cars

Η Hyundai θα μειώσει κατά 50% την γκάμα των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

cars

Alpina B5 GT – Η άλλη όψη του νομίσματος…

cars