CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen Project Trinity. Όχι απλά το επόμενο βήμα, αλλά κάτι εντελώς νέο!

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη νέα ναυαρχίδα της. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που δεν αποτελεί απλά μία εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνολογίας αλλά κάτι εντελώς νέο που χρησιμοποιεί μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα η οποία με την σειρά της φέρνει μία “ριζικά νέα προσέγγιση για την παραγωγή”. Μία πραγματική ναυαρχίδα που θα λειτουργήσει τόσο ως “demo”, επίδειξη ικανοτήτων και δυνατοτήτων όσο και μία βιώσιμη εναλλακτική πρόταση σε μία ανερχόμενη αλλά ταυτόχρονα, εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλά για το επερχόμενο μοντέλο. Ούτε καν το όνομα με το οποία θα λανσαριστεί στην αγορά καθώς το “Project Trinity” σίγουρα δεν είναι αυτό. Κάτω από τα σκεπάσματα κρύβεται αλλά δεν διακρίνονται πολλές λεπτομέρειες αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι εμπρός μέρος φαίνεται πως αντλεί στοιχεία από την εταιρική ταυτότητα της ID οικογένειας ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η νέα αρχιτεκτονική που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο Project Trinity είναι επίπεδη, “flat panel” όπως την χαρακτηρίζει η γερμανική εταιρία, επιτρέπει έναν μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας καθώς και περισσότερες ελευθερίες στην εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου για την καμπίνα.

Παράλληλα, το Project Trinity θα εξοπλίζεται με λειτουργίες ημι-αυτόνομης οδήγησης “Level 2 ” και μπορεί να προετοιμαστεί για το “Level 4” που αγγίζει τα όρια της πραγματικά αυτόνομης οδήγησης για όταν το επιτρέψει η τεχνολογία και η νομοθεσία. Σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης ανάμεσα στην τρέχουσα γενιά των ID μοντέλων και στο Project Trinity δε, είναι το λογισμικό καθώς το νεοσύστατο τμήμα Car.Software που θα φτάσει να απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους παγκοσμίως μέχρι το 2025, έχει σαν στόχο την αύξηση της τεχνολογίας που εξελίσσεται in-house, από την ίδια την Volkswagen στα αυτοκίνητα της από το… πενιχρό 10%, στο 60%. Στην τεχνολογία αυτή περιλαμβάνεται και το εξειδικευμένο “VW.OS” λειτουργικό σύστημα που περιγράφεται ως  το ηλεκτρονικό ανάλογο μίας αρχιτεκτονικής και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Project Trinity.

The post Volkswagen Project Trinity. Όχι απλά το επόμενο βήμα, αλλά κάτι εντελώς νέο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Professional Ducato. Για διακοπές

cars

Η Volkswagen δεσμεύεται για ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό!

cars

Ο Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος, δεν θέλει κλιμάκωση, είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου

cars

VW T-Cross.1.0 TSi 95 PS. Κάνει περισσότερα από αυτά που δείχνει

cars

Κι όμως. Η Lexus πούλησε 3 νέα LFA το 2019!

cars

Ολυμπιακός για Τσιλούλη – ΑΕΚ: Συνιστά αλλοίωση, ντροπή να γίνονται με τέτοιους όρους τα play off

cars

Mercedes E Class Coupe & Cabrio. Ανανεωμένες

cars

BMW M3. Πράσινη από την ζήλια των άλλων!

cars

Ο κολομβιανός στρατός σκότωσε 15 αντάρτες – Ήταν μέλη ομάδας αποκλεισμένης από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Bury