CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo: Αναλαμβάνει in-house την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων.

Η Volvo πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία και αναλαμβάνει “in-house” τον σχεδιασμό και την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων για την επόμενη γενιά των μοντέλων της. Ένα απόλυτα λογικό βήμα αν σκεφτεί κανείς την εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων σαν την εξέλιξη οποιουδήποτε άλλου κινητήριου συνόλου και μία κίνηση που θα επιτρέψει στην σουηδική εταιρία να βελτιστοποιήσει όχι μόνο την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων αλλά και την αποδοτικότητα ολόκληρου του powertrain.

Φυσικά, ένα έργο αυτού του βεληνεκούς απαιτεί και μία ανάλογη επένδυση αλλά η Volvo έχει καλυμμένο τον συγκεκριμένο τομέα ανοίγοντας ένα ακόμα εργαστήριο στην Σαγκάη της Κίνας – η τελευταία προσθήκη σε ένα ολόκληρο δίκτυο εγκαταστάσεων που εστιάζουν στην εξέλιξη ή/και στις δοκιμές εξαρτημάτων που αφορούν στα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Το νέο εργαστήριο ξεκίνησε την λειτουργία του τον προηγούμενο μήνα και θα εστιάσει κατά κύριο λόγο στην εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων για χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην επερχόμενη SPA 2 αρχιτεκτονική της.

Με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων in-house, μπορούμε να τους βελτιστοποιήσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Με την διαρκή βελτίωση των επιδόσεων τους τόσο όσον αφορά στην αποδοτικότητα όσο και στην άνεση, δημιουργούμε μία ηλεκτρική οδηγική εμπειρία που είναι μοναδική στην Volvo.

Δήλωσε ο Chief Technology Officer της σουηδικής φίρμας, Henrik Green. Της Volvo που, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως θέλει οι μισές πωλήσεις της μέχρι το 2025 να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και οι υπόλοιπες από τα υβριδικά της.

The post Volvo: Αναλαμβάνει in-house την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο Πέρεζ πήρε την pole position στη Σαουδική Αραβία

cars

Τουρισμός για Όλους 2024: Από σήμερα οι αιτήσεις

cars

Το πρώην αφεντικό της Renault αναλαμβάνει τα ηνία της Jaguar-Land Rover.

cars

Αναβάλλεται το ντεμπούτο του νέου Hummer!

cars

Έρχεται κορυφαία Cayenne με 640 ίππους.

cars

Η Bugatti πέρασε στην ιστορία με ταχύτητα-ρεκόρ 490,37 km/h!

cars

Zagato IsoRivolta GTZ. Ιταλικό design με αμερικανική δύναμη!

cars

Ετοιμάσου για τη νέα Mercedes-Benz GLE Coupe.

cars

Καθηλωτικές φωτογραφίες από την ελληνική λίμνη που μοιάζει εξωπραγματική

cars