CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo XC40 T3 Auto. Στυλ και άνεση μαζί

H πορεία της Volvo τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά στο σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η Σουηδική εταιρία διανύει μία περίοδο άκρως δημιουργική και παραγωγική, κατασκευάζοντας πραγματικά premium αυτοκίνητα και συνδυάζοντας με εξαιρετική επιτυχία διαφορετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το ξεχωριστό στυλ, με την πολυπόθητη άνεση. Και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ολοκαίνουριο XC40 T3 με το αυτόματο κιβώτιο Geartronic των οκτώ σχέσεων, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας από τη Volvo Cars Ελλάς

Το νέο Volvo XC40 είναι βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα της Σουηδικής εταιρίας, την CMA (Compact Modular Platform) με αποτέλεσμα οι δημιουργοί του να έχουν τη δυνατότητα να «χτίσουν» ένα premium αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από την εμφάνιση, οι σχεδιαστές από τη μία δανείστηκαν κάποια στοιχεία από τα μεγαλύτερα XC90 και XC60, από την άλλη, σοφά και ορθά σκεπτόμενοι, αποφάσισαν να το διαφοροποιήσουν αισθητικά, αποφεύγοντας εντέχνως να πέσουν στη παγίδα όλα τα μοντέλα τους να μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους. Στο εσωτερικό η μινιμαλιστική άποψη που διακρίνει τη Σουηδική φιλοσοφία είναι και εδώ εμφανέστατη. Ο TFT πίνακας οργάνων των 12.3 ιντσών όπως και η κεντρική οθόνη των εννέα ιντσών με τη λογική του I pad και βεβαίως τα ελάχιστα κουμπάκια, είναι γνώριμα στοιχεία.

Αυτό που αποτελεί σημείο αναφοράς, είναι το γεγονός πως τόσο η απτή ποιότητα των υλικών και της συναρμογής, όσο και η προσοχή στη παραμικρή λεπτομέρεια, αποδεικνύουν πως οι Σουηδοί καταβάλουν μία ιδιαιτέρως σημαντική προσπάθεια να βελτιώνονται μοντέλο με το μοντέλο. Πολλή μελέτη βρίσκεται και πίσω από την εκμετάλλευση κάθε χιλιοστού της καμπίνας των επιβατών, καθώς παρά τις κόμπακτ διαστάσεις δεν θα δυσκολέψει ακόμη και πέντε επιβάτες σε μία μεγάλη μετακίνηση, ενώ οι θήκες για αντικείμενα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικές. Βεβαίως όταν αναφερόμαστε σε ένα Volvo δεν μπορούν να λείπουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου αφενός το αυτοκίνητο να παρέχει την υψηλότερη δυνατή ενεργητική και παθητική ασφάλεια, αφετέρου να προσθέσει και αυτό με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι στην υλοποίηση του οράματος που θέλει να μην υπάρχει κανένας νεκρός σε αυτοκίνητο της Volvo το οποίο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Αυτό σημαίνει πως το XC40 διαθέτει, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Run-off Road Protection για αποτροπή της εξόδου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, καθώς και προαιρετικά κάμερα 360 μοιρών και το Pilot Assist, το σύστημα που κρατάει το XC40 στη λωρίδα κυκλοφορίας του στον αυτοκινητόδρομο, με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο. Επίσης υπάρχει και το σύστημα Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να ελέγχει την κάθετα διερχόμενη κυκλοφορία κατά την κίνηση με όπισθεν-έξοδο από χώρο στάθμευσης και να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος. Πλέον, το σύστημα διαθέτει και αυτόματο φρενάρισμα για την αποτροπή μίας ενδεχόμενης σύγκρουσης.

Η νέα έκδοση του Volvo XC40 T3 Auto των 1.500 κ.εκ. με απόδοση 163 ίππων και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Geartronic, καταφέρνει να συνδυάζει με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο την άνεση και την απόλαυση στην οδήγηση. Το αυτόματο κιβώτιο διατίθεται σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και εμπλουτίζει με περισσότερες επιλογές το XC40 με τον κινητήρα Τ3. Αναβαθμισμένη σε απόδοση, η μονάδα των 1,5 λίτρων, με την κορυφαία τεχνολογία και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, γίνεται ακόμη πιο ελκυστική, καθώς είναι σε θέση να απευθυνθεί σε υποψήφιους αγοραστές όλων των ηλικιών και των δύο φύλων.

Αυτό διότι ο 3-κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.5 λίτρων με τους 163 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων εξασφαλίζει στο Compact premium SUV της Volvo δυναμικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ταιριάζει με το νεανικό χαρακτήρα του νέου XC40. Οι τιμές του νέου Volvo XC40 T3 Auto ξεκινούν από την πραγματικά πολύ λογική τιμή των  34.456 Ευρώ όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαμορφώνοντας το δικό σας Volvo XC40.

Related Articles

Ανάβαση Ψάθας: Με ιδανικές συνθήκες και πλήθος θεατών

cars

Volkswagen Polo facelift. Με την πετυχημένη συνταγή του Golf.

cars

Porsche: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβίωσης της 914.

cars

Την άλλη εβδομάδα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE

cars

ID.3 1rst Edition. Η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης

cars

Σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις το ID. Buzz!

cars

BMW X2 plug-in hybrid. Και η X2 με εξηλεκτρισμένη έκδοση

cars

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο Miami Open με ήττα από τον Σαποβάλοφ

cars

Συνάντηση Χατζηδάκη, Παπαθανάση με την Επίτροπο Φερέιρα – Το 100% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

cars