CARSNEWS
AUTONEWS

VW Golf GTE HyRACER. Το concept που δεν είδαμε…

Όπως πολλές άλλες διοργανώσεις, η 39η συνάντηση στο Worthersee που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα τον περασμένο Μάιο ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Όμως η Volkswagen προετοίμαζε κάποια πρωτότυπα για την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στις μάρκες του Group γενικά, αλλά και στο Golf GTI ειδικότερα και ένα από αυτά τα πρωτότυπα θα δούμε σήμερα. Ονομάζεται Golf GTE HyRACER και όπως καταλαβαίνεις, είναι μία αναβαθμισμένη εκδοχή του υβριδικού hot-hatchback η οποία κατασκευάστηκε από 13 νεαρούς ειδικευόμενους της Volkswagen Group Retail Germany κατά τη διάρκεια μερικών μηνών.

Το Golf GTE HyRACER είναι ένα εντυπωσιακό concept και μία ολοκληρωμένη μετατροπή καθώς δεν περιορίζεται μονάχα στο… “show” αλλά περιλαμβάνει και αναβαθμίσεις στα μηχανικά που βελτιώνουν το “go”. Καταρχάς, να αναφέρουμε πως το HyRACER Concept βασίζεται στο Golf GTE αλλά εξοπλίζεται με ένα πλήρες bodykit με χαμηλότερο εμπρός προφυλακτήρα και splitter, προσθήκες στα φτερά που αυξάνουν το πλάτος κατά 80 χιλιοστά, νέο προφυλακτήρα πίσω με ενσωματωμένο διαχύτη και μία μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Το πακέτο της αισθητικής βελτίωσης συμπληρώνει η κεντρικά τοποθετημένη, διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ στο τελικό αποτέλεσμα συνεισφέρει και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 40 χιλιοστά.

Οι ειδικευόμενοι έβαλαν το χεράκι τους και στην καμπίνα όμως, με νέες επενδύσεις από Alcantara στο ταμπλό, τις πόρτες και το τιμόνι και νέα καθίσματα με το λογότυπο “GTE HyRACER” σε μπλε χρώμα για να ταιριάζει με ολόκληρο το θέμα του αυτοκινήτου. Κάτω από το καπό δε, το υβριδικό κινητήριο σύνολο παράγει πλέον 250 άλογα ενώ υπάρχει και μία πλακέτα με τα ονόματα των 13 ειδικευόμενων που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του project.

The post VW Golf GTE HyRACER. Το concept που δεν είδαμε… first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jaguar XF facelift. Με έμφαση στον… εσωτερικό κόσμο.

cars

Cupra. Έτοιμη και η αγωνιστική της ομάδα

cars

Ποιες καταθέσεις, εισοδήματα και επιδόματα δεν μπορεί να κατασχέσει η εφορία για όσους έχουν χρέη στο δημόσιο

cars

Formula 1: Νίκησε και στον Καναδά ο Φερστάπεν και ισοφάρισε τον Σένα

cars

Honda SUV E:Prototype. Ένα (ακόμα) ηλεκτρικό για την Κίνα.

cars

Νέο Honda Jazz. Μας δίνει μία πολύ μικρή γεύση

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Αυτό είναι το Nissan Navara facelift.

cars

ΤτΕ: Μειώθηκε η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης το 2023

cars