CARSNEWS
MOTONEWS

Yamaha RD350LC by Kardesign – To καλύτερο RD που δεν φτιάχτηκε ποτέ

Πως θα ήταν μία από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1980, αν ξαφνικά έπαιρνε σάρκα και οστά στην σημερινή βιομηχανία μοτοσυκλέτας;

Πόσοι/ες από εσάς θυμούνται το Yamaha RD350LC; Μία από τις εμβληματικότερες μοτοσυκλέτες της Yamaha από τις προηγούμενες δεκαετίες, που άφησε εποχή για το επίπεδο των επιδόσεων που προσέφερε ο δίχρονος κινητήρας των 350 κ.εκ.. Φυσικά, όπως όλοι ξέρουμε, σε επίπεδο περιφερειακών και γενικότερης ενεργητικής ασφάλειας, το μοντέλο σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο (70s και 80s είναι αυτά), αλλά το αντίκτυπο που άφησε το μοντέλο στην ιστορία, είναι τεράστιο.

Για αυτό πιθανότατα και ο Kar Lee, ανεξάρτητος σχεδιαστής που έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά, δημιούργησε την δική του εκδοχή του RD350LC, διασταυρώνοντας το με… τα στοιχεία του Yamaha MT-09.

Δείτε το πως ο καλλιτέχνης έχει ενσωματώσει την μορφή του κινητήρα του RD, στο πλαίσιο και το γενικότερο στήσιμο του MT-09. Σε προκαλεί να σκεφτείς το πόσο καλά θα συμπεριφερόταν στο δρόμο ένα σημερινό RD, με τέτοια περιφερειακά και πλαίσιο! Και αυτό είναι και το «κυρίως πιάτο» της δουλειάς του Lee, καθώς γενικότερα η μοτοσυκλέτα θυμίζει MT-09 και μόνο αν το κοιτάξεις καλύτερα, βλέπεις την διαφορά. Κρίμα (?) που δεν πρόκειται να ξαναδούμε δίχρονους κινητήρες σε μοτοσυκλέτες δρόμου πλέον!

Πηγή/φωτογραφία: Kardesign

Related Articles

Η UM Motorcycles θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars

QJMotor SRT 800X – Στη κορυφή της γκάμας

cars

Joan Mir: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη φορά που η Honda έφερε κάτι που λειτούργησε στη δοκιμή MotoGP της Βαλένθια”

cars

MotoGP 2024, Qatar Test, 2η Μέρα – Ιταλική υπόθεση με οδηγό τον Bagnaia

cars

Η Triumph αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό Ace Cafe

cars

Κρήτη – Τροχαίο -και- με ηλεκτρικό πατίνι

cars

Vegan Pea Pasta Recipe

cars

Το «πειραγμένο» Kawasaki που φτιάχτηκε αποκλειστικά για δίτροχες συγκινήσεις

cars

Suzuki V-Strom 800 DE: Τα κάνει όλα καλά

cars