CARSNEWS
AUTONEWS

Γιατί ο Πούτιν μπορεί να «πυροβόλησε» τα πόδια του με την απόλυτη επικράτηση στις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκλέχτηκε πρόεδρος της Ρωσίας με τεράστιο ποσοστό στις εκλογές, ωστόσο αυτή η επικράτηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να πληγώσει τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Politico, υπάρχουν καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές, ειδικά σε μέρη που ο Πούτιν δεν έχει απήχηση. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες περιοχές η ψηφοφορία φέρεται να έγινε ηλεκτρονικά.

Επίσης, στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας ψήφισαν όλοι οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους πριν τον πόλεμο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί, αφού ο πληθυσμός μειώθηκε λόγω των εχθροπραξιών ή ακόμη και να έμενε στάσιμος, δύσκολα θα πήγαινε στα εκλογικά κέντρα, εν μέσω βομβαρδισμών.

Έτσι, το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να κέρδισε 9 στους 10 ψηφοφόρους, μπορεί να αποτελέσει συσπειρωτικό παράγοντα για όσους διαφωνούν μαζί του. Συγκεκριμένα, αν κέρδιζε με μικρότερο ποσοστό, θα έδινε την εντύπωση πως δεν ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, άρα οι αντιφρονούντες θα είχαν λόγο να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον και να μην καταφύγουν σε ακραίες λύσεις.

Αντιθέτως, τώρα αν δοθεί η ευκαιρία, ενδεχομένως ο Πούτιν να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με όσους διαφωνούν μαζί του, ειδικά όσο περνάει ο καιρός, αφού όχι μόνο συνεχίζεται ο πόλεμος, αλλά μεγαλώνει ηλικιακά και ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος.

Related Articles

Νέες εκδόσεις Ford Mustang Mach-E: Με αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό και μεγαλύτερη μπαταρία

cars

Nissan GT-R – Aποκαλύφθηκε πλήρως

cars

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που είχε ως ορμητήρια σταθμούς του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ – Ο τρόπος δράσης τους

cars

Το Toyota Mirai μεταμορφώνεται για την 2η γενιά του!

cars

Τον Μάρτιο του 2023 το Volkswagen ID.3 facelift

cars

Νέο τρέιλερ για την ταινία “Ford v Ferrari”. Στις 14 Νοεμβρίου στην Ελλάδα!

cars

Cupra Tavascan: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe που συνδυάζει την εμφάνιση με τις επιδόσεις

cars

Η Alpine Motorsports το 2024

cars

Σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

cars