CARSNEWS
AUTONEWS

Η Land Rover λανσάρει τα 3-κύλινδρα, plug-in υβριδικά Evoque και Discovery Sport.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον εξηλεκτρισμό, ούτε καν η πανδημία του COVID-19! Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά την Land Rover που ενώ η αγορά είναι παγωμένη και ο κόσμος περιμένει να περάσουν τα χειρότερα και να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, λανσάρει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport. Αμφότερες αποκτούν το χαρακτηριστικό “P300e” και εξοπλίζονται με έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Ο 1500άρης βενζινοκινητήρας είναι ικανός για 200 ίππους ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα, βοηθά με 109 ίππους. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αγγίζει τα 309 άλογα και η ροπή τα 540 Nm. Χάρη σε αυτά τα νούμερα, το plug-in υβριδικό Evoque επιταχύνει τα 100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα (το αντίστοιχο Discovery Sport χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα) ενώ η ηλεκτρική αυτονομία των δύο νέων μοντέλων ορίζεται στα 66 και τα 62 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση στον κύκλο WLTP έχει μετρηθεί από τον κατασκευαστή στα 1,4 και τα 1,6 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το μοναδικό διαθέσιμο κιβώτιο είναι ένα 8-τάχυτο αυτόματο που παίζει και αυτό τον ρόλο του στην επίτευξη αυτών των επιδόσεων.

Το plug-in υβριδικό σύνολο της αγγλικής φίρμας προσφέρει στον οδηγό 3 διαφορετικά modes λειτουργίας: Στο “Hybrid”, ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Στο “EV”, τα SUV κινούνται μονάχα με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ στο “Save”, δίνεται προτεραιότητα στον βενζινοκινητήρα ώστε να διατηρηθεί το φορτίο της μπαταρίας των 15 kWh για μελλοντική χρήση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμες οι P300e εκδόσεις των Evoque και Discovery Sport στην χώρα μας, αλλά οι παραγγελίες έχουν ανοίξει στην Αγγλία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο M. Mauer νέος επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group

cars

Η Porsche δεν είναι ευχαριστημένη ακόμα με την υβριδική 911.

cars

Το 43ο Ολυμπιακό Ράλι έρχεται στις 29 και 30 Απριλίου: Με 44 συμμετοχές η αυλαία του Πρωταθλήματος στον Πύργο

cars

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να τραβήξετε φωτογραφίες

cars

Η Mitsubishi ανανεώνει ξανά το Mirage/Space Star!

cars

Νέα Skoda Fabia. Εντελώς καινούρια  

cars

Το Mini Cooper SE γυρνά στο Nurburgring “αφρενάριστο”.

cars

Πένθος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Ανέστης Αφεντουλίδης

Bury

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars