CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιο είναι το νέο ρεκόρ που πέτυχε το Honda Civic Type R;

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ταχύτερο προσθιοκίνητο Honda παραγωγής να ανακτά ένα ρεκόρ από τον βασικό του αντίπαλο: το Renault Megane RS Trophy-R. Και το νέο ρεκόρ γύρου έγινε στην πίστα της Suzuka την οποία οι Ιάπωνες προφανώς και γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα.

Ο νέος χρόνος του Honda Civic Type R Limited Edition ήταν στα 2 λεπτά και 23,9 δευτερόλεπτα και είναι περίπου ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερος από του Renault.

Η πίστα της Suzuka έχει μήκος 5,8 km με πολύ γρήγορες στροφές και μια ευθεία στα 1,2 km. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ειδικής έκδοσης του Type R αφορά σε αρκετά εξαρτήματα με μικρότερο βάρος, στην βελτίωση της ανάρτησης και του τιμονιού και σε πολλές άλλες βελτιώσεις.

Τεχνικά η Honda έχει σημειώσει την συγκεκριμένη επίδοση με μια πολύ ειδική πρωτότυπη έκδοση η οποία είναι η πιο extreme στην γκάμα του Type-R και θα υπάρξει σε μόλις 100 αυτοκίνητα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το Trophy-R με εξίσου περιορισμένη παραγωγή.

Υπενθυμίζεται πως το Honda Civic Type R Limited Edition εξακολουθεί να αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm στις 2.500-4.500 rpm. Όσο για την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h αυτά δεν ξεπερνούν τα 5,7 sec.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με εφτάρι μηχανικό κιβώτιο οι Porsche 911 S/4S του 2021

cars

Κούκλα η ανοιχτή BMW 4 Convertible!

cars

Toyota Prius μεταμορφώνεται σε Ferrari

cars

Πρώτο teaser για το νέο Lexus IS

cars

GP Βρετανίας 2020: Pole position για τον άπιαστο L. Hamilton

cars

Τρίχρονος προκαλεί ζημιές 38.000 δολαρίων σε έκθεση της Audi

cars

Δοκιμάζουμε το πανέμορφο και δυναμικό Peugeot 208 PureTech 130

cars

Οδηγούμε τα Subaru Forester e-Boxer και XV e-Boxer

cars

Ο αντικαταστάτης της Bentley Mulsanne ίσως είναι SUV!

cars