CARSNEWS
NEW MODELS

Υποχρεωτικά τα αυτόματης λειτουργίας φώτα στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο βάσει του οποίου από την πρώτη Απριλίου όλα τα καινούργια επιβατικά οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σύστημα αυτόματης αφής των φώτων μόλις μειωθεί ο φωτισμός του περιβάλλοντος, χωρίς ο οδηγός να δύναται να τα απενεργοποιήσει. Για τα καινούργια λεωφορεία με 11 θέσεις και άνω όπως και για τα φορτηγά 3,5 τόνων και άνω, η ύπαρξη του συστήματος θα είναι υποχρεωτική από την πρώτη Απριλίου 2021. Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2023 όλα τα λεωφορεία και φορτηγά θα πρέπει να εφοδιαστούν με αυτό.

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει αυτόν τον νόμο λόγω του αυξημένου αριθμού ατυχημάτων που συμβαίνουν εκεί και οφείλονται στο ότι τα οχήματα δεν έγιναν εγκαίρως αντιληπτά από άλλους οδηγούς ή πεζούς επειδή δεν ήταν αναμμένα τα φώτα τους. Βάσει του νέου νόμου, τα φώτα του αυτοκινήτου θα ανάβουν αυτόματα μόλις το εξωτερικό φώς μειωθεί κάτω από τα 1.000 lux (δηλαδή περίπου ένα τέταρτο πριν τη δύση του ήλιου ή μια πολύ μουντή ημέρα) και θα σβήνουν μόλις η έντασή του ξεπεράσει τα 7.000 lux.

Ο οδηγός, δεν θα μπορεί να επέμβει στo σύστημα και να σβήνει ή να ανάβει τα φώτα όποτε το επιθυμεί όταν ο εξωτερικός φωτισμός είναι χαμηλός, ωστόσο θα δύναται να τα ανάβει κατ’ επιλογήν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως έγινε γνωστό, τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα θα μπορούν να πωλούνται στην Ιαπωνία μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε, επίσης: Τα καινούργια φώτα της Audi θα μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους οδηγούς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το ασταμάτητο Land Rover Defender των 525 ίππων

cars

Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση στις 24 Αυγούστου

cars

Αυτά είναι τα σημεία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνεις

cars

Οι Verstappen και Albon οδήγησαν τα πρωτότυπα της Aston Martin Valkyrie στο Silverstone (video)

cars

Το νέο Mitsubishi Space Star είναι ευέλικτο και οικονομικό

cars

Πωλείται αυτή η σπέσιαλ… Porsche!

cars

Η Land Rover μελετά ένα μικρό SUV πολυτελείας

cars

Αναβάθμιση για τα νέα Mercedes Vito και eVito

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Αναλυτικά όλες οι κρατικές επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση

cars