CARSNEWS
NEW MODELS

Είναι πολλά τα λεφτά: Πόσα λέτε ότι βγάζουν οι εταιρίες ανά δευτερόλεπτο;

Είναι πολλά τα λεφτά! Και εξίσου πολλά είναι τα αυτοκίνητα που πωλούνται ανά την κόσμο, με αποτέλεσμα οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν να έχουν εξωφρενικά κέρδη.

Παίρνοντας ως βάση την περσινή χρονιά, μία έρευνα από το VisualCapitalist.com μελετά τα κέρδη από τις 19 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε όλο τον κόσμο παράχθηκαν 92 εκατομμύρια αυτοκίνητα και τα μεγέθη από τα έσοδα πραγματικά ζαλίζουν.

Πρωταθλήτρια είναι η VW η οποία εισπράττει 9.202.88 δολάρια ανά δευτερόλεπτο! (ναι καλά διαβάσατε…). Ακολουθεί σχετικά κοντά η Toyota με 8.496.58 δολάρια ανά δευτερόλεπτο ενώ η τρίτη Ford είναι αρκετά μακριά, στα 4.946.58 δολάρια, πάντα ανά δευτερόλεπτο!

Οι δύο εταιρίες της κορυφής είναι αναμενόμενο να βρίσκονται εκεί, με την VW να έχει μία σειρά εταιριών κάτω από την ομπρέλα της και την Toyota να έχει μεγάλα μερίδια αγοράς σε σημεία που δεν φθάνουν οι Ευρωπαίοι. 

Στην  βάση της λίστας είναι η Tesla και η Subaru, που εισέπραξαν 780.06 και 904.05 δολάρια αντίστοιχα. Η Mazda είναι λίγο πάνω από την Subaru με 1.0177.88 δολάρια ανά δευτερόλεπτο, ενώ η Suzuki είναι στα 1.104.86 δολάρια. Η εξήγηση είναι ότι αυτές οι εταιρίες δεν έχουν την παραγωγή των γιγάντων της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας οπότε και η παραγωγή και οι πωλήσεις τους είναι περιορισμένες.

Σε άλλες μονομαχίες, η GM βγάζει περισσότερα από την FCA και η BMW από την Mercedes, ενώ και η Hyundai ξεπέρασε την ΚΙΑ. Όπως και να έχει τα απίστευτα αυτά νούμερα μας δείχνουν πόσο σημαντική είναι η αυτοκινητοβιομηχανία για την παγκόσμια οικονομία συνειδητοποιώντας ότι ακόμα και οι μικρότερες εταιρίες κάνουν τζίρους δισεκατομμυρίων κάθε χρονιά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

cars

Το Nissan LEAF RC των 327 ίππων “προσγειώθηκε” στην Ευρώπη!

cars

Πωλητήριο στην πρώτη Ferrari του Schumacher

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Αναλυτικά όλες οι κρατικές επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση

cars

Ο Carlos Ghosn συνεργάζεται με κινηματογραφικό ατζέντη

cars

Τι θα λέγατε για ένα… χωμάτινο VW Golf;

cars

Citroen: Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Τo Tesla Cybertruck στο μουσείο Patersen (Video)

cars