CARSNEWS
AUTONEWS

Εντός του 2023 το ολοκαίνουριο iDrive 9.0 της BMW

Η BMW ανακοίνωσε επίσημα ότι θα λανσάρει στην αγορά τη νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive εντός του 2023. Ενός συστήματος που έχει φτάσει αισίως στην 9.0 εκδοχή του και υπόσχεται βελτιωμένα γραφικά, καλύτερη οθόνη και αναβαθμισμένες λειτουργίες. Η μεγαλύτερη αλλαγή από την έκδοση 8.0 στη νέα όμως κρύβεται κάτω από την επιφάνεια καθώς για την τελευταία εκδοχή του iDrive η BMW αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το βασισμένο σε Linux λογισμικό αλλά ένα εντελώς νέο, που βασίζεται σε Android και σύμφωνα με την εταιρία επιτρέπει ταχύτερη και αδιάλειπτη λειτουργία.

Επιπλέον, στο iDrive 9.0 θα συμπεριλαμβάνεται ένα app store που εξελίχθηκε από την ίδια την BMW στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία, την Πορτογαλία, τις Η.Π.Α., την Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Κίνα. Από το πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα για 5G που αυξάνει δραστικά την ταχύτητα του internet με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αναζητήσεις που ενδεχομένως να κάνουν οι επιβάτες αλλά και το “κατέβασμα” των over-the-air αναβαθμίσεων. Φυσικά, η BMW δεν έχασε την ευκαιρία να βελτιώσει, να αλλάξει ή να απλουστεύσει τη λειτουργία και το design διάφορων υποσυστημάτων με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ψηφιακών χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού.

Το iDrive 9.0 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην δεύτερη γενιά της BMW X2 πριν ενσωματωθεί σε άλλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας όπως η X1 και η 2 Series Active Tourer αλλά και μοντέλα άλλων εταιριών του BMW Group όπως η Mini, αν και στην προκειμένη περίπτωση η επιφάνεια διεπαφής θα αποκτήσει νέα εμφάνιση ώστε να ταιριάζει με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της αγγλικής φίρμας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Skoda επιβεβαιώνει το Fabia Combi και για τη νέα γενιά.

cars

Giulia GTA. Δοκιμή από γνώστες…

cars

Opel. Mε μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών 

cars

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φρέσκα ζυμαρικά

cars

Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά.

cars

Η Hyundai φέρνει το ανανεωμένο Kona.

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class. Στην αιχμή της τεχνολογίας!

cars

Το Ertflix δίνει τόπο σε άγνωστες ελληνικές ταινίες

Bury

Ford Ranger Stormtrak. Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής  

cars