CARSNEWS
AUTONEWS

ΗΠΑ: Oι Χούθι έχουν εξαπολύσει τουλάχιστον 50 επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο

Oι αντάρτες Χούθι ευθύνονται για τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης από το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι προσκείμενοι στο Ιράν σιίτες αντάρτες εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι Χούθι επιδιώκουν να διαταράξουν αυτή την κρίσιμης σημασίας οδό του παγκόσμιου εμπορίου, εξαπολύοντας τουλάχιστον 50 επιθέσεις» σε πλοία από το φθινόπωρο, δήλωσε η Σελέστ Ουάλαντερ, υφυπουργός Άμυνας επί θεμάτων Διεθνούς Ασφαλείας.

Οι επιθέσεις των ανταρτών έχουν διαταράξει σε μεγάλο βαθμό το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, καθώς η διέλευση μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και της Διώρυγας του Σουέζ είναι μια ζωτική σημασίας αρτηρία.

Μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις οι ΗΠΑ, υποστηρικτές του Ισραήλ, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο μια πολυεθνική δύναμη για την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπέλυσαν, με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, πλήγματα κατά των Χούθι στην Υεμένη.

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως οι Χούθι ενημέρωσαν την Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να περνούν με ασφάλεια από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

Related Articles

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου περισσότερο βλάπτει, παρά βοηθάει το Ισραήλ

cars

Έτοιμο και το πιο… αθλητικό Hyundai i20 N Line.

cars

Το Lada Niva όχι μόνο υπάρχει ακόμα, αλλά ανανεώνεται!

cars

Με υβριδική έκδοση επιδόσεων το νέο Peugeot 308;

cars

Η Mitsubishi ανανεώνει ξανά το Mirage/Space Star!

cars

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

cars

Η Porsche Taycan είναι το ταχύτερο 4-θυρο EV στο Nurburgring.

cars

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Alfa Romeo Giulia. Νέες εκδόσεις και νέες χαμηλότερες τιμές

cars