CARSNEWS
AUTONEWS

Η Βουδαπέστη κάλεσε τον αμερικανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για μια φράση του Μπάιντεν περί «δικτάτορα» Ορμπάν

Η Ουγγαρία κάλεσε τον αμερικανό πρέσβη στη Βουδαπέστη για να διαμαρτυρηθεί για μια φράση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επιδιώκει δικτατορία, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ορμπάν έχει υποστηρίξει ανοιχτά την προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο και η κυβέρνησή του έχει συχνά τριβές με την τωρινή κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων των στενών δεσμών της Ουγγαρίας με τη Ρωσία.

Ο Ορμπάν, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε μαζί του στη Φλόριντα την περασμένη Παρασκευή. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διατύπωσε ξανά τον θαυμασμό που τρέφει για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αποκαλώντας τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα «πρόεδρο της ειρήνης» και τον μόνο υποψήφιο πρόεδρο που μπορεί να δώσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μια προεκλογική του εμφάνιση στην Πενσυλβάνια μετά τη συνάντηση που είχαν Ορμπάν και Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν σχολίασε σκωπτικά το γεγονός ότι ο Τραμπ συνάντησε τον αρχηγό μιας κυβέρνησης της Ευρώπης «ο οποίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί και επιδιώκει την επιβολή δικτατορίας», σύμφωνα με αμερικανικά μμε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας χαρακτήρισε τη δήλωση Μπάιντεν ψευδή και «πολύ σοβαρή προσβολή». «Αυτός ο τρόπος σκέψης του προέδρου και της δημοκρατικής κυβέρνησης επιβαρύνει πολύ τις διμερείς μας σχέσεις», είπε ο Σιγιάρτο απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου.

Related Articles

Land Rover Discovery facelift. Με πολλές, μικρές αλλαγές.

cars

Mercedes GLΑ250e & CLA250e. Η γκάμα των plug-in υβριδικών της Mercedes διευρύνεται περαιτέρω

cars

Η Suzuki ξεσάλωσε με το Swift Extreme Concept!

cars

Πρόταση Αυγενάκη στους τουριστικούς φορείς: Κατασκευή πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

cars

Ford Focus ST. Διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο

cars

Αυτό είναι το νέο pickup της Hyundai…

cars

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Bury

Η Damd μεταμορφώνει το Suzuki Jimny σε ένα mini-Defender.

cars

Ford Troller TX4. Από την Βραζιλία με αγάπη…

cars